Een lattenbodem is als het ware de fundering van je bed en dus essentieel voor een goede nachtrust!

Ondersteun je lichaam en matras met een goede lattenbodem

Houd jezelf gezond met voldoende slaap

Een goede nachtrust is essentieel om overdag goed te kunnen functioneren. Met voldoende slaap kan je lichaam zich optimaal herstellen. Dit heeft een positieve invloed op je mentale en fysieke gezondheid. Mentaal omdat het dit concentratie- en reactievermogen verbetert. Op lange termijn zal voldoende slaap de kans op depressie ook kleiner maken. Voldoende slaap beïnvloedt je fysieke gezondheid positief, want dit zorgt dat je een hogere weerstand hebt en uiteindelijk een beter immuunsysteem. Dit beschermt je tegen ziekte en infecties. Op lange termijn zorgt voldoende slaap ervoor dat je minder kans hebt op hartziekten en diabetes.

Waarom heb ik een lattenbodem nodig?

Wanneer men een bed en matras koopt, denkt men over het algemeen dat ze bijna klaar zijn. Nog even een lattenbodem en het bed is compleet. De functie van de lattenbodem - ook wel bedbodem - moet niet onderschat worden. Een goed matras is een erg belangrijk middel om je lichaam ondersteuning te bieden tijdens het slapen, maar een goede lattenbodem is minstens zo belangrijk. De vering (ook wel de latten) zorgen ervoor dat je wervelkolom in elke situatie recht kan liggen. Ze bewegen als het ware mee met je lichaamshouding. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je lichaam zich optimaal kan herstellen na een (zware) fysieke inspanning. Ook kan een goede lattenbodem rugklachten voorkomen.

Soorten lattenbodems

Grofweg zijn er twee soorten lattenbodems: verstelbare en niet-verstelbare lattenbodems. Onder deze twee soorten zit er verschil in grootte en materiaal. Over het algemeen geldt dat de hoeveelheid latten bepaalt hoeveel ondersteuning de lattenbodem biedt. Meer latten betekent dat het gewicht over een grotere hoeveelheid wordt verdeeld.

OTTO geeft je een ruime keuze aan verstelbare en niet-verstelbare bedbodems in verschillende uitvoeringen. Onder de bedbodems heeft OTTO voornamelijk bodems van latten in haar assortiment. Er zijn ook lattenbodems met alleen een verstelbaar hoofd en/of voetenbed. Er kan een groot verschil zitten tussen de prijs lattenbodems. Kijk daarbij goed naar de grootte van de lattenbodem. Een tweepersoonsbodem is vanzelfsprekend duurder dan een eenpersoonsbodem. Daarnaast is een verstelbare bodem vaak ook duurder dan een niet-verstelbare bodem.

Belangrijke tip

Wanneer je een binnen- of pocketvering matras gebruikt, kun je beter geen verende lattenbodem gebruiken, tenzij de dichtheid van de latten hoog is. Matrassen van binnen- en pocketvering moeten namelijk tegendruk krijgen en een lattenbodem veert juist mee met het matras.