Voor je ideale linnenkast kijk je bij OTTO

Verschillende kasten

In het huis heb je behoefte aan verschillende kasten om al je spulletjes in op te bergen. Daarom vind je in de webshop van OTTO kasten voor elke ruimte van het huis. Veel kasten zijn van binnen voor een deel zelf in te delen en ook voor de buitenkast is er veel mogelijk. Als je je ideale kast hebt gevonden kan je bijvoorbeeld vaak kiezen voor een spiegeldeur.

Welke kledingkast past bij mij?

Door de grote hoeveelheid aan kasten is het moeilijk kiezen welke de beste optie voor jouw woon- of slaapkamer is. Er zijn een aantal dingen waar je zeker op moet letten:

  • De inrichting van de linnenkast. Hoewel sommige kasten in zijn geheel aan te passen zijn naar je eigen wensen ben je bij veel kasten gebonden aan een bepaalde inrichting. Bedenk van tevoren alvast hoe je je kast gaat inrichten en of je bijvoorbeeld liever kleding hangt of stapelt. Als je liever stapelt kun je over het algemeen meer kleding en beddengoed in je kast kwijt, maar het is misschien iets moeilijker te vinden als het kledingstuk dat je nodig hebt helemaal achterin ligt.
  • Hoe veel ruimte heb je beschikbaar? Als het je puur om de opslag gaat, kan je het best een kast aanschaffen die van de vloer tot bijna aan het plafond reikt. Zo gebruik je alle ruimte optimaal. Bovenin je kast kan je seizoenartikelen en andere spullen die je maar eens per jaar nodig hebt kwijt.
  • Het uiterlijk van je kleding- of linnenkast. Misschien heb je heel duidelijk voor ogen hoe je ideale linnenkast eruit ziet, maar als dit niet zo is zijn er een paar dingen waar je op kan letten. Veel modellen van kastdeuren zijn in verschillende kleuren te bestellen. Door te kijken naar welke soort hout of materialen je in je slaapkamer gebruikt kan je je nieuwe kast daarop afstemmen.

Tips voor het opruimen van je linnenkast

De kans is groot dat het opruimen van je kledingkast niet een van je grootste hobby’s is. Toch is het belangrijk om overzicht te houden over wat je nu precies in je kast hebt hangen, wat eigenlijk wel weg kan en wat nodig vervangen moet worden. Want, hoe groot je kast ook is, er komt op den duur een moment waarop er niets meer in je kast past en je ruimte tekort komt. Probeer daarom een paar keer per jaar je kledingkast uit te zoeken en doe de dingen die je nooit meer zal dragen weg. Gooi kleding nooit zomaar weg, bedenk eerst of je er mogelijk iemand gelukkig mee kan maken door het te verkopen of weg te geven. Er zijn veel kledinginzamelingsacties die vast en zeker blij zijn met je kleding. Veel mensen dragen minstens de helft van hun kleding zelden tot nooit. Als je een outfit al langer dan een jaar niet aan hebt gehad is de kans klein dat je hem nog ooit zal dragen. Zo maak je weer ruimte voor andere leuke outfits waarmee jij de show gaat stelen!