Een matrasbeschermer voor langer gebruik van je matras

Waarom een matrasbeschermer?

Een matrasbeschermer beschermt je matras tegen slijtage en het verhoogt je slaapcomfort. Matrasbeschermers hebben een groot absorberend vermogen en zijn gemakkelijk te wassen, zodat je je matras goed beschermt.

Verschillende soorten matrassen

Er zijn eindeloos veel verschillende matrassen op de markt en sommigen zijn duidelijk beter dan anderen. Matrassen verschillen onder andere van elkaar op levensduur, isolatie, ondersteuning en mogelijkheid tot bewegen en draaien. Toch kan is er niet één matras voor iedereen de beste keuze. Afhankelijk van hoe veel je ’s nachts beweegt en in welke houding je slaapt zijn er verschillende matrassen die geschikt kunnen zijn. Ook zijn hele dure matrassen niet bij voorbaat beter dan goedkopere modellen. We raden je aan op de volgende punten te letten:

-       Gewicht en lengte. Als je lang bent is het natuurlijk logisch dat je je matras daarop aanpast. Veel lange Nederlanders zullen het zich nog herinneren; buitenlandse hotels en een te kort matras om op te slapen. Het is aan te raden om een matras te nemen dat zeker 20 centimeter langer is dan jij zelf. Over het algemeen hebben mensen die zwaarder zijn meer baat bij een harder matras en kan deze oncomfortabel liggen als je lichter bent.

-       Certificaten, reviews en garantie. Ook al is misschien wel voor iedereen een ander matras de beste keuze, er zijn een aantal zaken die iets zeggen over de kwaliteit van een matras. Certificaten zeggen veel over de eigenschappen van het matras. Ze geven bijvoorbeeld inzicht in met welke producten er behandeld is en hoe veilig het product is geproduceerd. Op internet zijn veel reviews te vinden over bedrijven die matrassen verkopen, type matrassen en over materialen die goed of slecht worden beoordeeld. Het is voordelig als er bij een matras een lange garantieperiode wordt gegeven; mocht er iets kapot gaan wordt het product vervangen of gerepareerd.

Het onderhoud van het matras

Bij het onderhoud van het matras denken veel mensen al snel aan het omdraaien van het matras. Het is erg belangrijk om je matras, mits mogelijk, elke maand eens om te keren en meteen te laten luchten. Zo slijt je matras minder snel en blijft het langer in model. Naast het omdraaien is er meer wat je kan doen om je matras te beschermen. Als je een goede matrasbeschermer en molton hoeslaken gebruikt bescherm je het matras tegen je lattenbodem en tegen bijvoorbeeld transpiratievocht. Ook het matras zelf kan je goed schoon houden; je kan ervoor kiezen om je matras aan beide kanten goed te stofzuigen en er zijn verschillende reinigingsmiddelen verkrijgbaar die daar speciaal voor gemaakt zijn. Natuurlijk kan je kleine vlekken heel gemakkelijk met normaal wasmiddel en een klein beetje water schoonmaken. Gebruik zeker niet te veel water of een te natte doek, dan kan zich schimmel in je matras vormen. Als je deze tips in acht neemt kan je je matras langer comfortabel en schoon gebruiken!