Een topper voor je matras: de matrastopper

Een matrastopper wordt ook wel een oplegmatras genoemd en is een dun matras wat op een bestaand matras gelegd wordt. Het aanschaffen van een matrastopper heeft grote voordelen:

 1. Het opwaarderen van uw huidige matras
  Een matrastopper zorgt ervoor dat uw huidige matras meer steun biedt. Ook wanneer uw huidige matras een lichte vorm van kuilvorming krijgt, biedt de matrastopper een oplossing. Een matrastopper is vooral ideaal voor de binnenvering matrassen, die geneigd zijn hun vorm gauw te verliezen.
 2. Het optimaliseren van de stevigheid van uw huidige matras
  Ook voor nieuwe matrassen wordt een matrastopper gebruikt. Zo wordt het gebruikt om het huidige matras hoger te maken en zo meer stevigheid te bieden. Dit heeft grote voordelen voor de rug en de nek, die een goede ondersteuning goed kunnen gebruiken.
 3. Verbeteren van de gewichtsverdeling
  Afhankelijk van het type matrastopper, kan de gewichtsverdeling en de ondersteuning van het matras verbeterd worden. De traagschuim- en de latex matrastoppers zijn type matrastoppers die hiervoor zorgen. Ook dit voordeel helpt bij het verminderen van klachten in de rug.
 4. De spleet tussen twee losse matrassen wegnemen
  Het topmatras zorgt ervoor dat de spleet tussen twee losse matrassen weggenomen wordt, waardoor het lijkt alsof je een groot matras hebt. Op deze manier wordt het slapen met uw partner een stuk fijner.
 5. Hygiënische factoren
  De matrastopper houdt het huidige matras schoner. Ook is de matrastopper vaak makkelijker te wassen dan een normaal matras, doordat de tijk afritsbaar is en makkelijk in de wasmachine kan. De tijk van een normaal matras is veel groter en dus moeilijker om te wassen.

Type matrastoppers

Er bestaan verschillende soorten matrastoppers van verschillende materialen. Sommige matrastoppers zijn beter weggelegd voor u dan andere. Dit heeft te maken met de samenstelling van de matrastopper en de voorwaarden die u stelt aan een goede nachtrust.

 1. Koudschuim matrastopper
  De koudschuim matrassen doet eer aan aan zijn naam en blijft lekker koel in de zomer. De koudschuim matrastopper ventileert goed en biedt een extra ondersteuning. Verder gaan ze lang mee. Het enige nadeel is dat ze het huidige matras harder kunnen maken.
 2. Traagschuim matrastopper
  De traagschuim matrastoppers bieden het meeste comfort onder alle matrastoppers. Wel kunnen de traagschuim matrastoppers zorgen voor extra warmte omdat ze in tegenstelling tot de koude matrastopper minder goed ventileren.
 3. Donzen matrastopper
  Wanneer u een stevig matras heeft is de donzen matrastopper een goede oplossing. Mits u het matras graag wat zachter zou willen hebben. Ook brengt deze matrastopper geen warmte met zich mee. Wel moet u er rekening mee houden dat het dons kan gaan ophopen, waardoor de ventilatie van de matrastopper minder wordt
 4. Latex matrastopper
  De latex matrastopper geeft een zachte ondersteuning en verlicht pijnklachten. Wel heeft de latex matrastopper een minder goede ventilatie en is het duur in vergelijking met andere matrastoppers.
 5. Wollen matrastopper
  De wollen matrastopper kent qua comfort de meeste voordelen. Zou houdt de wollen matrastopper u warm in de winter en lekker koel in de zomer. Het is een natuurlijk product. Het nadeel dat hieraan verbonden zit is dat het een sterke geur kan afgeven. Vaak wordt de wollen matrastopper gauw herkend aan de “boerenerf” lucht.

Matrastoppers bij OTTO

In het assortiment van OTTO vind je verschillende matrastoppers terug. Of je nu op zoek bent naar verlichting van rugklachten of je je huidige matras zachter wil maken, de matrastoppers die hiervoor zorgen kun je vinden bij OTTO.