Meubelhoezen & foulards - een nieuwe look voor zitmeubels

Een stijlvolle ambience in je woning verhoogt de kwaliteit van leven. In het bijzonder de eetkamer en woonkamer hebben baat bij elegante accessoires. Als moderne decoratie geven meubelhoezen je stoelen een frisse look.

Inhoudsopgave

Wat is het verschil tussen een bankloper en een meubelhoes?
Hoe breng je stoelhoezen aan?
Hoe reinig je meubelhoezen en foulards?
Welk materiaal moet ik kiezen voor meubelhoezen?
Besteed aandacht aan de grootte bij de koop van een hoes en plaid
Meubelhoezen en foulards voor een nieuwe uistraling van je huis
Meubelhoezen en foulards kopen in de OTTO online shop

Wat is het verschil tussen een bankloper en een meubelhoes?

In tegenstelling tot een meubelhoes, bedekken banklopers niet de gehele zitting. Ze worden verticaal over de rugleuning en het zitvlak weggelegd, waarbij er enige afstand tussen de lopers blijft. Dit resulteert in een fraai contrast met het onderliggende zitkussen. Bankloper sets bestaan meestal uit twee zitlopers en twee armleuning lopers. Vele armbeschermers beschikken als extra praktische functie over een geïntegreerde zak, waarin bijvoorbeeld een tijdschrift of leesbril bewaard kan worden.

Hoe breng je stoelhoezen aan?

Hoezen worden gemakkelijk over de stoel getrokken. Vooral uitvoeringen met stretch kwaliteit zijn populair. Ze passen zich automatisch aan aan de respectievelijke vorm en verschuiven niet. Hoezen gemaakt van een soepele stof hebben vaak klittenband of een rits aan de achterkant. Voor welke stoelvorm en zitvlak een meubelhoes geschikt is, wordt verwezen naar de product beschrijving.

Hoe reinig je meubelhoezen en foulards?

De meeste meubelhoezen en plaids kunnen gemakkelijk in de wasmachine gewassen worden. Voor de droger zijn ze over het algemeen niet geschikt. De exacte onderhoud instructies hangen van het materiaal af. Let in ieder geval op de spcificaties van de fabrikant. Meubelhoezen van leer of kunstleer kunnen niet gewassen worden, maar wel met een vochtige doek worden afgedaan.

Welk materiaal moet ik kiezen voor meubelhoezen?

Niet alleen het design van de hoes is belangrijk, ook het materiaal. Afhankelijk van het gebruik kunnen de stoffen verschillende taken vervullen. Als het foulard gebruikt wordt als meubelstuk, dan moet het bestand zijn tegen slijtage en wassen. Is de hoes voor decoratieve doeleinden, dan zijn het gevoel en het uiterlijk van de hoes het belangrijkste. Let vooral ook op de aard en de eigenschappen van de verschillende materialen. Voor in de eetkamer bijvoorbeeld zijn de hoezen vaak van polyester, omdat ze gemakkelijk te reinigen, waterbestendig en resistent zijn. Bovendien zijn kleuren op polyesterweefsel bijzonder sterk en licht. Katoenen foulards zijn geschikt voor de wasmachine en droger, maar ook comfortabel, absorberend en ademend. Hoezen worden zelden gemaakt van linnen, terwijl het materiaal opmerkelijk scheurbestendig, vlekbestendig en luchtdoorlatend is. Wanneer er gebruikt is gemaakt van microvezel onderdelen kun je je verheugen op een bijzonder zachte, vormvaste en elegante foulard.

Besteed aandacht aan de grootte bij de koop van een hoes en plaid

Om zeker te weten dat de hoes of foulard ook echt over de stoel, bank of fauteuil past, moet je de afmetingen van het meubelstuk kennen. Meet daarom de breedte, hoogte en diepte van het zitmeubel en kies een vorm met de juiste afmetingen. Dit is extra belangrijk bij hoezen met weinig stretch, aangezien ze weinig meerekken en precies om het meubel moeten passen. Bij confectie hoezen met stretch kwaliteit hoef je je hier minder zorgen om te maken. Ze zijn zo elastisch dat ze kleine afwijkingen in de maat probleemloos compenseren.

Meubelhoezen en foulards voor een nieuwe uistraling van je huis

Het maakt niet uit welke reden je hebt om je meubels te verfraaien - het brede assortiment van OTTO biedt meubelhoezen en foulards voor vele verschillende banken en stoelen. Is je smaak veranderd en past de bank niet meer bij de rest van je inrichting? Je zitmeubelen hebben wat nieuwe glans nodig? Met een meubelhoes kan de uitstraling van je kamer positief veranderen. Je kan hoezen van katoen of gemixte materialen in talloze variaties vinden op otto.nl

Meubelhoezen en foulards kopen in de OTTO online shop

Of je nu alleen de kleur of stijl van je zitmeubelen wil veranderen - hoezen en foulards kunnen in een handomdraai over de zittingen worden geplaatst. De gemakkelijk schoon te maken beschermhoezen passen zich aan aan de afmetingen. Creëer je individuele expressie met een selectie van patronen. Gemêleerde of eenkleurige hoezen en plaids - de behandeling is simpel en eenvoudig. Een speciale eye catcher is een stoel met grote decoratieve bogen. Door het combineren van twee op elkaar afgestemde kleuren creëer je optische highlights. Neem een kijkje in de onlineshop van OTTO en vindt hoezen en plaids voor een harmonieuze transformatie van je woonruimte.