Een nachtkastje is essentieel in jouw slaapkamer. Berg er je spullen in op en zet je wekker er op.

Nachtkastjes – stijlvolle opslagruimte

Het nachtkastje is niet meer weg te denken uit de slaapkamer en heeft nu naast het bed en kledingkast een vaste plek in het interieur. Gewoonlijk plaats je nachtkastjes bij het hoofd van het bed. Zo is alles snel bij de hand, wat je ’s avonds, ’s nachts of in de ochtend na het opstaan nodig hebt. Naast de nuttige opslagruimte, is het af en toe ook een decoratieve eye-catcher. Maar welke past het beste bij jou? We helpen je met et kiezen en hebben een paar interessante vragen en antwoorden verzameld.

Inhoudsopgave

Welk nachtkastje zal het worden?
Welk materiaal is het juiste materiaal?
Stijvolle eyecatcher in de slaapkamer
Meerdere nachtkastjes plaatsen
Nachtkastjes zijn veelzijdig te gebruiken
Het verzorgen van uw nachtkastje

Welk nachtkastje zal het worden?

Lang geleden, toen het nachtkastje nog diende om een po of nachtpot op te bergen, werd het nachtkastje meestal gemaakt van hout in een rechthoekige vorm. Intussen is het aanbod in verschillende vormen en materialen enorm, dus er is gegarandeerd voor elke stijl een perfecte optie. Bij het maken van een keuze moet je wel aandacht besteden aan de volgende dingen, bijvoorbeeld: de juiste hoogte is cruciaal. Als algemene regel geldt dat je de hoogte van het matras neemt als oriëntatie, zodat je het nachtkastje ’s nachts zonder problemen kan bereiken, zonder daarbij je hoofd te stoten of lang te moeten tasten in het donker.

Natuurlijk speelt de opslagruimte ook een grote rol. Bedenk voor jezelf hoeveel ruimte nodig is voor alles dat moet worden opgeborgen. Pas na deze overweging kun je kiezen voor een geschikte optie, of het een exemplaar met veel laden is of een tafel met een eenvoudige plank. Voor degene die een hele kleine slaapkamer heeft en nog steeds niet zonder een nachtkastje wil een kleine tip: er zijn kleine montagebeugels van vele fabrikanten die als bergruimte kunnen dienen. Deze worden op hoofdhoogte opgehangen aan de bedrand.

Welk materiaal is het juiste materiaal?

Of het nu massief hout of kunststof is, met een geverfd oppervlak of een lederen bovenkant: bij het kiezen van de bijpassende nachtkastjes moet je in de eerste plaats opletten of het wel past bij je bedframe en dat het meubilar een samenhangend geheel wordt. Bij een bed van massief beukenhout past een nachtkastje gemaakt van hetzelfde hout erg mooi. Een witte laktafel past daarentegen goed bij een wit kunststof bed.

Stijvolle eyecatcher in de slaapkamer

Bijzonder mooi en praktisch zijn nachtkastjes met veel laden en planken, daarmee hou je gemakkelijk orde in de slaapkamer en heb je alles wat belangrijk is bij de hand. Ook kan je het nachtkastje nog decoreren met een stijlvolle lamp en wekker in antieke stijl. Zo kun je niet alleen ontspannen ’s avonds, maar ook nog wat lezen en je uitzicht is altijd prettig.

Meerdere nachtkastjes plaatsen

Creëer nog meer opslagruimte in je slaapkamer en combineer twee kleine tafeltjes naast je bed. Blijf bij je kleurkeuze en combineer verschillende materialen zoals hout en kunststof. Door een verbindend en onderscheidend element ontstaat er een harmonieuze combinatie van nachtkastjes, een speciale eyecatcher in je slaapkamer.

Nachtkastjes zijn veelzijdig te gebruiken

De meest populaire plek voor een nachtkastje is natuurlijk naast het bed, om ’s avonds voor het slapen gaan en bij het wakker worden belangrijke dingen als een leesbril of een flesje water bij de hand te hebben. Maar een nachtkastje kan op meer plekken handig zijn: in de werkruimte, de woonkamer of in de hal worden ze gebruikt als handige kleine bijzettafels, waarop, bijvoorbeeld, de vaste telefoon of een vaas met mooie bloemen kan staan. In de lade van het nachtkastje kunnen bijvoorbeeld kantoorartikelen of een vervelend pak papier verdwijnen.

Het verzorgen van uw nachtkastje

Veel nachtkastjes zijn gemaakt van hout – een materiaal dat, afhankelijk van de voorbehandeling (in de was gezet, geolied, gevernist) speciale zorg nodig heeft. Voor het afstoffen is een droge microfiber doek voldoende en een vochtige doek voor het verwijderen van vlekken. Krassen op het oppervlak van uw nachtkastje kun je compenseren met een meubelwas aangepast op het materiaal van het nachtkastje. Gebruik voor het beste onderhoud producten zonder siliconen en minerale oliën.