Voel je koning(in) te rijk in een oorfauteuil

De fauteuil

De fauteuil is van uit de geschiedenis een statussymbool. Deze klassieke stoel was de koningszetel en is daarmee een van de oudste meubelstukken ter wereld. Vanuit die tijd was een fauteuil een open stoel met een houten frame met een mooi bekleed zitvlak.

Tegenwoordig is dit type stoel allang niet meer het statussymbool dat het is geweest. En is er meer dan alleen een houten frame. Een fauteuil is een luxe stoel met een hoge rugleuning en een lage zitting. Vaak worden ze gemaakt van dikke kussens voor optimaal zitcomfort. Het is een populair meubelstuk dat in elk interieur een plekje kan vinden. Dus vandaag de dag kan iedereen zich koning ter rijk voelen en met een fauteuil in de woonkamer.

Fauteuils zijn er in verschillende modellen. Aan de ene kant zijn er modellen met een langer zit stuk waar je je benen op kunt laten rusten. Aan de andere kant zijn er ook fauteuils te vinden die meer weghebben van een gewone stoel, waardoor je deze in de eetkamer aan de eettafel kunt schuiven om een chique look te creëren. Verder zijn er nog opties tussen deze twee uitersten. Een speciaal model is de oorfauteuil.

De oorfauteuil

Waar komt de naam oorfauteuil vandaan? Zoals je wellicht is opgevallen zitten er bij sommige fauteuils bovenaan weerszijden van de leuning twee uitstekende delen. Deze lijken op oren. Daar komt de naam vandaan. Een oorfauteuil is dus letterlijk een fauteuil met ‘oren’. Deze uitsteeksels aan weerszijden van de leuning geven extra steun aan het hoofd. Wanneer je moe bent kan je er lekker tegen aan liggen. De oren van de oorfauteuil kunnen er ook voor zorgen dat je kan verdwijnen. Het is echt een stoel om lekker in te relaxen en weg te kruipen met bijvoorbeeld een boek.

Oorfauteuils bij OTTO

OTTO biedt verschillende type oorfauteuils aan. Er zijn zowel oorfauteuils te vinden met een klassieke- als een moderne uitstraling. Mooie landelijke oorfauteuils van leer, moderne designs en stoffen fauteuils met print. Een fauteuil kan dienen als aanvulling op je bankstel, maar kan ook een echte blikvanger zijn in je woonkamer. Door de verschillende mogelijkheden vind je zeker een oorfauteuil die past bij jouw smaak en interieur.