420 artikelen

Al je spulletjes opbergen in handige opbergkasten


De geschiedenis van de kast


Men kent de kast al sinds de tijd van de oude Romeinse tijd, wat blijkt uit overblijfselen zoals fresco’s die zijn aangebracht in Pompeï. Hoewel ze in het begin nog vooral dienden voor het bewaren van wapens kwam daar later verandering in en gingen mensen er ook boeken en voorwerpen in bewaren. De kist was een lange tijd het meest voorkomende meubel waar mensen spullen in bewaarden. Meubelmakers maakten de prachtigste kasten voor de weinigen die het zich konden veroorloven.


Door de industriële revolutie steeg zowel de vraag naar kasten als de eenvoud waarmee een kast gemaakt kon worden. Omdat mensen meer spullen gingen bezitten was er meer opbergruimte nodig. Vanaf de negentiende eeuw werden er in nieuwe woningen inbouw- en muurkasten gebouwd. Hier konden mensen een deel van hun spullen al kwijt in een kast die in de muur was gebouwd. Tegenwoordig worden deze kasten in nieuwbouwhuizen niet meer gebouwd. Door de toename van de hoeveelheid spullen is de vraag naar kasten nu groter dan ooit.


Tips voor extra opbergruimte


Door handig in te delen en in te kopen kan je veel extra opbergruimte creëren. Zo zijn er bijvoorbeeld tafels met lades aan de onderkant. Deze lijken vaak klein, maar bieden je meer opbergruimte dan je denkt! Ook kan je vaak veel spullen onder je bed kwijt. Als je dit rommelig vindt kan je ervoor kiezen een bed met lades of een bed met ingebouwde opbergruimte aan te schaffen. Denk van tevoren na over wat je in een nieuwe kast kwijt wil. Als je bijvoorbeeld cd’s in je kast wil zetten hoeft de afstand tussen de planken niet groot te zijn, dit is immers loze ruimte. Een kast met verhangbare planken biedt dan een uitkomst. Als je kast alleen dient voor opslag kan je het best een kast kopen met een lengte tot aan het plafond. Helemaal bovenin leg je dan de spullen die je zelden nodig hebt, zoals je kerstspullen of andere seizoensartikelen.


Kasten bij OTTO


Bij OTTO vind je een uitgebreid aanbod aan kasten, zoals boekenkasten, nachtkastjes en keukenkasten. Als je in de eerste plaats op zoek bent naar een kast om spulletjes in op te bergen voor in de woon- of slaapkamer kijk je in de lade- en opbergkasten categorie. Hier vind je een groot aanbod aan onder andere secretaires, dressoirs en hoekkasten, welke voor jou het handigst is is afhankelijk van je wensen en het gebruik van de kast. Met deze kasten creëer je extra opbergruimte zodat de ruimtes in huis er altijd netjes uit blijven zien, en je hebt extra ruimte voor bijvoorbeeld een leuke vaas met bloemen, een beeld of je favoriete foto’s.