1 artikel

De evolutie van het opgeruimde huis: opbergsystemen

Het bijhouden van het huishouden is een grote en intensieve taak. Gemiddeld wordt het huis per huishouden zo’n één keer per week goed en grondig schoongemaakt. Vroeger was dit bijna dagelijks, toen de verdeling tussen man en vrouw nog optimaal was en vrouwen vaak thuisbleven. Zij werkten dan binnenshuis als huisvrouw en moeder. Sinds de vrouwenemancipatie is dit flink veranderd. Vrouwen kennen dezelfde rechten als mannen en blijven niet meer thuis bij de kinderen, maar hebben een parttime of fulltime job. Er is dus minder tijd voor het huishouden.

Ondanks dat je het huis zo netjes mogelijk probeert te houden, verschijnen er altijd spullen die je niet meer kwijt kunt en ogen als troep of chaos. Voor zulke kleine troepjes en spullen zijn er verschillende opbergsystemen te bedenken. Er zijn opbergsystemen die ongebruikte ruimtes omtoveren tot een opslag plaats en er zijn opbergsystemen die ook nog eens goed bij je interieur passen. Kortom, de opbergsystemen van OTTO zijn er in allerlei soorten en maten.

Kledinghoezen en schoenenrekken
Zo zijn er opbergsystemen die betrekking hebben tot je kleding of schoenen. Een kledinghoes is een soort opbergsysteem dat je mooiste kleding en kostuums veilig en beschermend opbergt in je kast. Zo hoef je niet bang te zijn dat je dure en speciale kleding schade oploopt door bijvoorbeeld een rits van een vest dat voor je speciale kleding hangt. De kledinghoes beschermt je kleding en zorgt voor een opgeruimde kast. Een schoenenrek geeft al je schoenen een nette en opgeruimde plek. Zo val je niet meer over je hakken die je de gisteravond uitgeschopt hebt.

Onderbedlade
Vaak biedt een bed een hoop opbergruimte aan. De ruimte onder het bed is vaak ongebruikt en prima om het een en ander op te bergen. Hier kun je goed een opbergsysteem plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een onderbedlade die verschillende spullen ongezien opbergt onder je bed. Dit soort opbergsystemen zorgen er ook voor dat je spullen geen stof vangen en ze netjes en schoon opgeborgen worden.

Opbergrekken
Ook de opbergrekken behoren tot de opbergsystemen die handig zijn binnen het huis. Met deze opbergsystemen kun je wat grotere spullen opbergen op een nette en georganiseerde manier. Dit soort opbergsystemen zijn niet erg om gezien te worden en kun je makkelijk plaatsen in de slaap- woon- of eetkamer. Ook zijn de opbergrekken handig voor op de zolder, de berging of de kelder.

Opbergsystemen in allerlei soorten en maten
Opbergsystemen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kunnen ze een decoratief uiterlijk zetten, waarmee je de opbergsystemen makkelijk in de woonkamer kunt plaatsen. Maar er zijn ook opbergsystemen met een simpel uiterlijk, die minder sfeer aan je ruimte zullen geven. Deze opbergsystemen zet je eerder in de berging of op zolder. De functie van de opbergsystemen blijft in alle gevallen wel hetzelfde.

Afbeeldingen:
Gami Kapstok Alika