De paraplubak: De opbergplek voor alle paraplu’s

Wanneer het regent zorgt een paraplu ervoor dat je droog blijft. Maar waar laat je deze natte paraplu wanneer je weer thuis komt? Paraplubakken zijn een perfecte uitkomst om alle paraplu’s op te bergen. Geef de paraplubak een mooi plekje bij de voordeur of de kapstok en zo voorkom je dat de paraplu heel het huis nat druppelt. Plus wanneer je weer naar buiten moet, staat je paraplu al weer bij de voordeur, klaar om mee genomen te worden.


De geschiedenis van de paraplu

Hoe gek het misschien ook klinkt, de paraplu stamt af van de parasol. Deze bestonden namelijk al in de oudheid in bijvoorbeeld Egypte en Griekenland. In de Westerse wereld werden parasols pas veel gebruikt vanaf de Renaissance. In die tijd was de parasol een statussymbool. Een witte huid stond voor klasse, omdat dit liet zien dat je niet op het land hoefde te werken. Het duurde even voordat men parasols als regenscherm begon te gebruiken.

De term paraplu werd rond 1760 vastgelegd en het item werd toen vooral gebruikt door dames. Later begonnen (vooral in Groot-Brittannië) ook mannen paraplu’s te gebruiken. Daarom wordt de paraplu nog altijd gelinkt aan de gentleman uit Londen. Pas na de Eerste Wereldoorlog werden paraplu’s gemaakt in massaproductie. Deze paraplu kon nog niet worden ingeklapt maar alleen worden opgevouwen. In 1928 werd de eerste inklapbare paraplu uitgevonden. De laatste nieuwe uitvinding met betrekking tot paraplu’s was de stormparaplu in 2005.


Paraplubakken

De paraplu wordt nu veel vaker gebruikt dan in het verleden. Exclusief zijn ze zeker niet meer. Ze zijn op veel plaatsen te koop en dit is zeker niet onnodig. Helaas kunnen we in Nederland niet altijd genieten van de zon. Een paraplubak is ideaal om paraplu’s in te stallen wanneer ze niet worden gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten paraplubakken, zo is er voor elk interieur een passende te vinden. Er is een paraplubak van riet die veel weg heeft van een mand, maar er zijn ook moderne paraplubakken van RVS of plastic. Ga voor een paraplubak met een opvallend design en maak het echt een onderdeel van je hal. Er zijn natuurlijk ook simpele paraplubakken die vooral functioneel zijn.


Bijgeloof

Er hangt heel wat bijgeloof rondom een paraplu. Let op wanneer je de paraplu direct uit de paraplubak wilt openen. Het binnenshuis openen van een paraplu zou ongeluk brengen. Wanneer je een paraplu opent als het mooi weer is, zou je ook ongeluk over je afroepen. En geef nooit een paraplubak cadeau, dit zou kwade geesten uit de tent lokken. Bij een paraplubak is dit niet het geval, kortom een perfect cadeau voor een housewarming!