Plafondlampen zijn onmisbare verlichting voor je woning

Je huis decoreren

Bij het decoreren van je woning kom je voor vele keuzes te staan. Welke accessoires wil je bijvoorbeeld gebruiken? Tegenwoordig is er een groot aanbod van accessoires voor in je woning. Fotobehang, figuren, sculpturen, fotolijsten, spiegels, schilderijen, vazen en nog veel meer. Ook kan je meer sfeer aan je woning geven met mooie verlichting. Er zijn verschillende soorten verlichting welke allemaal een andere functie kunnen hebben, zoals werkverlichting of sfeerverlichting.

Plafondlampen bij OTTO

Ben je op zoek naar een nieuwe plafondlamp, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Neem dan eens een kijkje op onze webshop. Je vindt er plafondlampen in verschillende uitvoeringen. Naast de uitvoering met de standaard kap, zijn er ook vele andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld chique lampen met kristallen, spotjes, kroonluchters of glasprisma’s. Tevens heeft OTTO vele andere soorten lampen, zoals wandlampen, vloerlampen of hanglampen. Ontdek op onze webshop welke lampen het beste zullen passen in je woning

Ruimte creëren met lampen en licht

Voldoende licht in je woning heeft een positieve invloed op het ruimtelijk effect. Hiernaast heeft daglicht een positieve werking op het menselijk lichaam, zoals het aanmaken van vitamines. Wanneer je beperkte doorlating van daglicht hebt in je woning, kun je extra licht creëren met kunstlicht. Kunstlicht is minder intensief dan daglicht, maar ’s avonds in het donker zitten heb je natuurlijk ook weinig aan. Vervolgens geven we enkele tips hoe je (kunst)licht het best kunt gebruiken in je huis.

  • Ruimtelijk effect. Vooral in een kleine kamer kan, wanneer je weinig daglicht hebt, verlichting veel extra’s geven. Met bijvoorbeeld accentverlichting kun je bepaalde hoeken gericht verlichten en een ruimtelijk effect creëren. Sfeerverlichting zorgt hiernaast voor achtergrondverlichting. Dit zijn vaak plafond- of wandlampen. Je zult een mooiere sfeer kunnen creëren door dimmers op je licht aan te sluiten.
  • Daglicht. Het mooist is om zoveel mogelijk doorlating van daglicht in je woning te hebben. Daglicht geeft ten opzichte van kunstlicht een groter ruimtelijk effect. Tevens is het gezond om daglicht in je woning te hebben en het geeft een frisse uitstraling.
  • Meer daglicht. Naast extra ramen zijn er een aantal andere manieren om meer daglicht in je woning te krijgen. Wanneer je weinig ramen hebt, zorg dan dat je gordijnen overdag geen daglicht tegenhouden. Rolgordijnen lijken er mooi, maar ze kunnen veel licht tegenhouden. Je zou ook lichtdoorlatende gordijnen op kunnen hangen. Zorg hiernaast dat de planten op je vensterbank niet te groot zijn. Hoe groter de plant, hoe meer licht deze tegenhoudt.