Een opgeruimd huis door rekken

Niemand wil na een lange werkdag thuiskomen in een chaos. Om deze reden willen we vaak dat ons huis opgeruimd en netjes is, zodat er lekker ontspannen kan worden na een zware dag. Maar niet voor alle spullen is een geschikte opbergruimte te vinden, dit maakt het lastig om het huis georganiseerd en opgeruimd te houden.

Opbergrekken

Om voor allerlei spullen een geschikt plekje te vinden, zijn er verschillende rekken beschikbaar. Deze rekken creëren ruimte om spullen op te bergen en een vast plekje te geven. Door middel van rekken kunnen ongebruikte ruimtes omgetoverd worden tot voorraadkast en opslagruimte. Maar rekken kunnen in elke ruimte van pas komen, in de keuken, de garage, de kelder, de zolder en zelfs in de woonkamer misstaan rekken niet.

De rekken die in elke ruimte van pas kunnen komen zijn geschikt om allerlei spullen in op te bergen. Zo kan er in de keuken aan servies, glazen, pannen en levensmiddelen een plekje worden gegeven. In de kelder kan ditzelfde rek ruimte bieden aan een wijnvoorraad of voorraad levensmiddelen. In het tuinhuis kunnen bijvoorbeeld tuingereedschap en klusgereedschap worden opgeborgen. Deze standaard rekken kunnen dus in elke ruimte worden geplaatst en bijna alle spullen opbergen. Ze bieden erg veel ruimte door de verschillende verdiepingen die gecreëerd worden met legplanken. Ook de draagkracht is vaak hoog, zodat ook grote en zware spullen een plekje op het rek kunnen krijgen.

Er zijn rekken te vinden die speciaal zijn gemaakt om specifieke spullen in op te bergen. Allereerst zijn er bijvoorbeeld kleding- en schoenenrekken. Deze rekken zijn er specifiek om je kleding en mooie schoenen netjes op te bergen. Om speciale kleding, zoals een bruidsjurk of een kostuum extra beschermend op te bergen, kan je ervoor kiezen om ze aan het rek te hangen in een kledinghoes. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat deze speciale items veel stof vangen of schade oplopen. Een schoenenrek geeft organisatie aan je schoenencollectie. Geen rondslingerende schoenen meer door het huis. Alle schoenen kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in het rek, en zijn ze ook weer gemakkelijk te vinden wanneer je ze wilt aantrekken.

Het assortiment rekken bij OTTO

Bij OTTO zijn zowel specifieke rekken als multifunctionele rekken te vinden. Rekken zijn te vinden in allerlei verschillende modellen en afmetingen. Zo vind je een passend rek voor in elke ruimte. Rekken worden vaak geplaatst in ruimtes waar ze niet zichtbaar zijn, maar mocht je een rek plaatsen in de woonkamer of keuken dan wil het oog ook wat! Er zijn rekken te vinden met een decoratief uiterlijk, zodat je de rekken gemakkelijk in het zicht kunt plaatsen. Een mooi rek met mooie spullen kan bijdragen aan de sfeer en uitstraling van de ruimte.