Kom heerlijk tot rust in een stijlvolle relaxfauteuil

Het inrichten van je woonkamer

Je woonkamer inrichten kun je doen met vele artikelen. De inrichting begint met het kiezen van een leuke kleur en stijl. Dit is de basis om je woning naar je eigen voorkeuren in te richten. Het bepalen van de stijl en kleuren is voor veel mensen niet gemakkelijk. Daarom bezoeken veel mensen eerst woonwinkels om inspiratie op te doen of ze bekijken woonmagazines. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer blogs en websites te vinden waar je inspiratie op kan doen. Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt welke stijl je wilt toepassen, ga je op zoek naar meubels. Banken, kasten, een salontafel en een tv-meubel behoren tot de mogelijkheden. Tevens kun je de zithoek ook combineren met mooie stoelen, zoals een relaxfauteuil.

Het aanschaffen van een relaxfauteuil

Het aanschaffen van een relaxfauteuil is vaak geen makkelijke taak. Het is van belang dat je jezelf eerst de volgende vragen stelt. Waar heb je de stoel voor nodig? Wil je er vooral in zitten of lig je graag vaak achterover? Hoeveel stoelen wil je? Tevens is de grootte van de relaxfauteuil afhankelijk van het lichaam van de gebruiker. Iemand met korte benen zal niet voor een fauteuil met een lang voeteneinde moeten kiezen, want dan sluiten de knieholtes vaak niet goed aan op het verloop van de stoel.

Wanneer je jezelf de bovenstaande vragen hebt gesteld, kun je een keuze gaan maken voor de stoel. OTTO heeft een groot assortiment aan relaxfauteuils. Ze zijn verkrijgbaar met een lang voeteneinde of met een kort voeteneinde. Tevens zijn er schommelstoelen of verstelbare relaxfauteuils. Voor verschillende materialen, zoals katoen en leer. Neem eens een kijkje in ons assortiment om bijpassende meubels en accessoires te vinden.

Overige tips

Wanneer je na de bovenstaande tips nog niet een keuze hebt kunnen maken, hebben we nog een aantal andere tips voor je.

  • Vorm. Welke vormen vind je mooi en passen goed bij de rest van je interieur?
  • Materiaal. Ook het de keuze van het materiaal is het belangrijk dat je goed naar het gebruikte materiaal bij de andere meubels kijkt. Glimmende chromen poten zullen minder mooi staan in een klassieke inrichting.
  • Accessoires. Wanneer de kleur van de stoel niet helemaal overeenkomt met de kleuren van de inrichting, kun je deze combineren met bijpassende accessoires.
  • Meerdere stoelen. Relaxfauteuils zijn vrij groot, dus bedenk goed of meerdere stoelen wel goed bij de ruimte passen. In een kleine ruimte zal het al snel te vol lijken.