We hebben alle filters gewist, omdat we anders geen artikelen konden vinden die aan je filteropdracht voldeden.

Tips voor het efficiënt gebruiken van je ruimte door een roomdivider

De roomdivider is een ideale oplossing voor het, de naam zegt het al, opsplitsen van een ruimte. Een roomdivider kan makkelijk gezien worden als een vijfde muur in je woning waarmee je op een speelse manier een extra ruimte creëert. Woon jij in een studio maar wil je toch het gevoel creëren dat je wakker wordt in een aparte slaapkamer, dan is de roomdivider een perfecte oplossing. Niet alleen de kleine ruimtes hebben baat bij een roomdivider, ook grotere woningen kunnen er maximaal van profiteren. Hieronder vind je vier handige tips voor het gebruik van een roomdivider.

 • Gebruik roomdividers voor het opsplitsen van een open keuken en de woonkamer.

  Een roomdivider die er uit ziet als een open kast met vakken is ideaal voor het opbergen van spullen. En ja, we kennen het allemaal: de overdosis aan keukenspullen is in ieder huishouden een probleem. Het plaatsen van zo’n roomdivider in de keuken is daarom ook erg handig. Hier kun je op een leuke en speelse wijze al je kookboeken, kruidenrekjes, spaghettiepotjes en stamppotpannetjes kwijt. Dit is niet alleen heel handig, maar het geeft ook nog eens een leuk zicht op de keuken vanaf je luie stoel in de woonkamer.

 • Gebruik een dressoir of kast als roomdivider

  Heb je nog een dressoir over en weet je niet wat je ermee aan moet? Of ben je verliefd geworden op dat ene dressoir maar heb je eigenlijk geen plek meer tegen de muur? Geen probleem. Gebruik je dressoir of kast als roomdivider en je favoriete meubelstuk heeft opeens een handige dubbele functie.

 • Behoud het ruimtelijke aanzicht van je kamer met een glazen roomdivider

  Ben je bang dat een roomdivider de ruimte kleiner laat ogen? Dit hoeft niet het geval te zijn. Gebruik in plaats van een dichte massale kast een glazen roomdivider of een roomdivider met raampjes. Op deze manier lijkt je kamer toch nog groot, terwijl je ook een nieuwe ruimte creëert.

 • Breek een massale ruimte met een roomdivider

  Ook voor erg grote ruimtes is een roomdivider een goede oplossing. Weet je niet wat je met al die ruimte aan moet en lijkt de ruimte in de diepte oneindig te zijn? Een roomdivider breekt je ruimte en zorgt voor meer warmte in je grote kamer.