Een ruime keuze uit sanitair voor een prachtige badkamer

Sanitair bij OTTO

Ben je van plan om je badkamer opnieuw in te richten? Dit is tegenwoordig niet iets dat je zomaar doet. In woonwinkels, magazines en op het web zie je vele voorbeelden van prachtige badkamers en hierdoor wordt het niet makkelijker om een keuze te kunnen maken. Net zoals bij de rest van de woning, gaat het inrichten van de badkamer ook steeds meer volgens nieuwe trends. Bij OTTO ben je aan het juiste adres om een prachtige badkamer te kunnen inrichten. Sanitair zoals toiletten, douchecabines, radiotoren, wastafels, kranen, badkuipen en nog veel meer kun je vinden in onze webshop. Met bijpassende accessoires maak je de inrichting helemaal compleet.

Je sanitair onderhouden

Om de kwaliteit van je sanitair te behouden, is het belangrijk dat je het goed onderhoudt. Wanneer je te lang wacht, kan de kalkaanslag zich ophopen en dan krijg je steeds meer moeite om het te kunnen verwijderen. We geven je graag een aantal tips om je sanitair goed te kunnen onderhouden.

  1. Ligbad.Het meest voorkomende vuil in je bad zijn resten van zeep of shampoo. Gebruik hiervoor een doek en maak deze nat met azijn. Poets je gehele bad en laat de azijn er een uurtje intrekken. Vervolgens spoel je de azijn er met water af. Ook kun je last hebben van olieresten in je bad. Doe op de vlekken wat tandpasta en laat het opdrogen. Verwijder de tandpasta hierna met een natte doek. Uiteindelijk met een droge doek je bad afnemen, zodat hij weer helemaal glanst.
  2. Douchekop.Hier komt het water uit, dus hier ontstaat het snelst kalkaanslag. Het is belangrijk dat je deze regelmatig ontkalkt, want anders kan het de watertoevoer tegenhouden. Droog ten eerste na elke douchebeurt de douchekop. Hiernaast kun je het beste maandelijks de douchekop in een emmer met azijn te leggen.
  3. Douchegordijn. Een veelvoorkomend probleem bij douchegordijnen is schimmel. Zorg daarom dat je douchegordijn altijd uitgeschoven is na het douchen, zodat het goed kan drogen. Je gordijn kun je meestal wel in de wasmachine stoppen (40 tot 60 graden). Met een beetje azijn kun je hem weer helemaal schoon krijgen.
  4. Overige. Voor de rest geldt dat je altijd schimmel moet voorkomen. Alles goed laten drogen is hierbij noodzakelijk. Wanneer je geen afzuigingsysteem hebt, zet dan af en toe je deur of raam open zodat het vocht de ruimte uit kan.