Scandinavisch design van OTTO

De basis van een Scandinavisch design

In een Scandinavisch interieur wordt vooral gewerkt met natuurlijke materialen. Met de natuur in het achterhoofd wordt een strakke vormgeving gecreëerd. Bij een Scandinavisch interieur worden ruimtes minimalistisch en functioneel, maar toch sfeervol ingericht. Natuurlijke elementen zoals houten banken, ruwe leren stoelen en dierenhuiden mogen in geen enkel Scandinavisch design ontbreken. Ook planten zijn erg belangrijk voor het natuurlijke, Scandinavische gevoel. Daarnaast is een Scandinavisch interieur vrijwel altijd erg licht. Zoveel mogelijk grote ramen om het buitenlicht te vangen en lichte muren zijn dus belangrijk.

Populaire aspecten van een Scandinavisch interieur

  • Populaire kleuren: populaire kleuren in een Scandinavisch interieur zijn wit en allerlei pastelkleuren. Zo neutraal en licht mogelijk dus. Dit geldt voor alles om je heen in een kamer: de vloeren, muren, meubels, accessoires en ook het servies. Af en toe komen er knallers tussendoor als zwart en grijs. Dat brengt leven in een kamer met veel licht. Van dit soort opvallende accessoires vind je een ruim aanbod in de Scandinavische shop van OTTO. Neonaccenten kunnen contrast bieden maar dit is minder typisch Scandinavisch.
  • Populaire materialen: populaire materialen bij Scandinavisch wonen zijn allerlei natuurlijke materialen. Denk hierbij vooral aan hout en leer. Scandinavische meubels worden zo min mogelijk bewerkt zodat ze er nog zo natuurlijk en ruw mogelijk uitzien. Verder worden leer, maar vooral hout, ook gebruikt voor bijvoorbeeld vloeren, accessoires en wanden. Zo zie je dat de natuur overal terugkomt bij de trendy, Scandinavische woonstijl.
  • Populaire accessoires: populaire accessoires in een Scandinavisch design worden gekenmerkt door hun strakke vormgeving. Grafische en geometrische prints kunnen een ruimte helemaal afmaken. Geen poespas in dit interieur, maar strakke en moderne elementen. Zoals eerder gezegd kan een accessoire met een aardetint een leuke wending geven aan het kalme interieur. Een donkere klok met een geometrisch printje is bijvoorbeeld een leuke blikvanger in een Scandinavische lounge.

Scandinavische eetkamer

Voor de eetkamer gelden dezelfde ‘regels’ als die voor een Scandinavische kamer in het algemeen. Daarbij wordt er graag gezelligheid gecreëerd ineen Scandinavische eetkamer, want dat is immers waar Scandinavisch wonen om draait. Mooi servies, lange tafelkleden en comfortabele stoelen zijn de sleutel tot een succesvol Scandinavisch diner, elke avond weer.

Scandinavische woonkamer

In de woonkamer staat comfort ook centraal, net als in de eetkamer. Het moet een fijne plek zijn om te zijn maar de natuur moet je blijven omarmen. Vachten, houten fotolijstjes en een leren bank zullen altijd staan in een Scandinavisch interieur. Let hier echter op de opstelling van de meubels. Scandinavisch wonen is ruimtelijk. Het liefste kun je om de bank heenlopen. Voor het Scandinavische gevoel koop je liever meer sierkussens en kaarsen dan een extra stoel.

Het mooiste Scandinavische interieur van de beste kwaliteit bij OTTO

Kwaliteit is een laatste kenmerk van het Scandinavische design. En dat is wat OTTO biedt: functionele, kwalitatief goede meubelstukken met een Scandinavische tint, voor welke prijs jij wil. Profiteer je ook graag van de aanbiedingen en koopjes uit ons ruime assortiment Scandinavisch design? Koop dan bij OTTO en maak een keuze uit de diverse betaalmethodes. Bestelde artikelen worden vanaf 75,- gratis bij je thuisbezorgd. En ben je niet helemaal tevreden? Terugsturen kan altijd binnen 14 dagen.