Een handige manier van opbergen: de schuifdeurkast

Minder ruimte nodig bij het openen

Mensen kiezen vaak bewust voor een kast met schuifdeuren. Ze zien er vaak wat strakker en moderner uit dan kasten met openslaande deuren, hebben geen handgrepen en nemen wanneer ze open staan veel minder ruimte in beslag. Dit laatste kan erg handig zijn als je niet zoveel ruimte hebt in de ruimte waar je je kast plaatst. Doordat ze bij het openen niet meer ruimte innemen dan de kast zelf zijn ze uitermate geschikt voor in een inloopkast of een klein kamertje. Zo kan je de rest van  de ruimte optimaal benutten om bijvoorbeeld de was op te hangen of om je om te kleden.

Het uiterlijk van een schuifdeurkast

Tegenwoordig vind je schuifdeurkasten in elke ruimte van het huis. Er zijn diverse uitvoeringen verkrijgbaar, daarom is deze kast geschikt voor veel verschillende doeleinden en ruimtes.

Een schuifdeurkast heeft minimaal twee en soms meer schuifdeuren. Je hebt de keuzen tussen verschillende deuren waar je de kast op uitkiest, maar vaak kan je bij een bepaalde kast ook aangeven wat voor deuren of front-looks je er graag bij wil. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor deuren die volledige of gedeeltelijke spiegelvlakken hebben. Dit is vooral handig als je je schuifdeurkast als kledingkast gebruikt en deze in een aparte kamer neerzet. Zo heb je meteen een spiegel bij de hand als je van outfit verwisselt. Wat ook handig is aan spiegelvlakken over de breedte van je kast: je kamer lijkt veel groter! Zeker in kleine kamers kan dit zeer welkom zijn.

Ook is het mogelijk om een houtdecor te kiezen voor het front van je kast. Deze kan gemaakt zijn van echt hout of gemakkelijk te onderhouden kunststof. Als je veel meubels van hout hebt is dit een keuze die goed in het interieur van de kamer zal staan. Ook kan je kiezen voor een front van gespoten glas, dit geeft een mooie en rustige uitstraling en past goed in een echte design slaapkamer!

Schuifdeurkasten bij OTTO

Bij OTTO vind je een ruim assortiment aan schuifdeurkasten. Klik op een kast om de artikelinformatie te bekijken. Hier vind je alle keuzemogelijkheden in breedtes en frontoppervlakken. Vaak heb je variabele combinatiemogelijkheden met een groot aantal frontvarianten. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Zo stel je jouw ideale kast zelf samen!