Side table van de beste kwaliteit: verkrijgbaar bij OTTO!

Een side table, ook wel wandtafel genoemd, wordt gezien als een smallere maar hogere uitvoering van de bijzettafel. Je kunt een side table op verschillende plekken neerzetten in huis, denk bijvoorbeeld aan de gang of de woonkamer. Door middel van accessoires kun je je side table leuk opfleuren. Een vaas met een mooie bloem geeft bijvoorbeeld ook gelijk extra kleur. Maar je kunt ook kiezen voor een kleine toevoeging zoals een mooi beeldje. Hieronder lees je van welke materialen side tables gemaakt kunnen zijn en waar je ze het beste kunt neerzetten.

Inhoudsopgave

Verschillende materialen voor een side table
Op welke plek moet ik mijn side table neerzetten?
Welke side table past bij mijn interieur?
Waar je nog meer aan moet denken bij de aanschaf van een side table
Een wandtafel in de aanbieding kopen?

Verschillende materialen voor een side table

Een side table kan uitgevoerd zijn in verschillende soorten materiaal. De keuze van welk soort materiaal voor je side table ligt vaak aan het interieur van het gehele huis. Bij sommige woonstijlen staat enkel hout mooier, en sommige hebben liever metaal.

Side table van hout

Hout is een veelvoorkomend materiaalsoort wanneer het gaat om een side table. Hout geeft direct een warme uitstraling en zorgt dan ook voor een fijne sfeer. Een groot voordeel van hout is dat het tijdloos is, je kunt er jaren plezier van hebben zonder dat het uit de "mode" raakt.

Wel is het belangrijk om de side table regelmatig schoon te maken, dit kan door middel van een zachte, droge doek. Mocht er echt iets gemorst zijn over de side table, gebruik dan een houtreiniger.

Tip: Zorg er voor dat je altijd alles direct droogmaakt, dit om vlekken te voorkomen.

Side table van metaal

Een andere optie is een side table van metaal. Vaak brengen metalen side tables direct een stoere look met zich mee. Een groot voordeel van metaal is dat je het erg gemakkelijk kunt onderhouden.

Stof kun je gemakkelijk verwijderen door middel van een licht vochtige doek. Mocht je zien dat er echt vlekken ontstaan, probeer deze dan zo snel mogelijk met wat water weg te krijgen. Wanneer het met enkel water niet lukt, kun je het proberen met natuurzeep.

Op welke plek moet ik mijn side table neerzetten?

Side tables komen op verschillende plekken goed tot hun recht. Waar je een side table neer wilt zetten is natuurlijk een persoonlijke keuze. Soms kan het lastig zijn om te bedenken waar je de tafel het handigste vindt. We helpen je een handje door verschillende mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Side table in de woonkamer: tegen de muur of achter de bank

Heb je in de woonkamer nog een lege muur en weet je niet zo goed wat je er mee moet? Dan is dit dé ideale plek voor een side table. Kies bij deze optie wel voor een side table die goed bij de rest van je interieur past, zodat het een mooi geheel creëert. Een sidetable op zich is al een mooie aanvulling, maar je kunt hem ook altijd extra opvullen door middel van bloemen, fotolijstjes, beeldjes of kaarsen.

Ondanks dat we vaak zien dat sidetables tegen de muur worden geplaatst, hoef je hier niet altijd voor te kiezen. Een andere leuke optie is namelijk om hem achter de bank te plaatsen. Dit kan natuurlijk alleen wanneer de bank losstaat van een muur.
De achterkant van een bank is vaak niet heel bijzonder, door middel van een side table geef je er een leuk effect aan. Daarnaast is het ook nog eens super handig om wat spulletjes op kwijt te kunnen. Lees jij bijvoorbeeld iedere avond op de bank een boek? Dan kun je hem wanneer je klaar bent neerleggen op de side table voor de volgende dag.

Side table in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer kun je een side table leuk neerzetten. Wel moet je er genoeg ruimte voor hebben, zodat je ook met een side table nog genoeg loopruimte hebt. Heb je een raam in je slaapkamer? Dan is dit een mooie plek om de sidetable onder te plaatsen. Mocht je geen raam hebben in je slaapkamer, kijk dan of je een mooi plekje ergens tegen de muur over hebt.

Naast dat het een stukje sfeer met zich meebrengt in de slaapkamer, kan het ook nog eens erg functioneel zijn. Zo kun je als vrouw zijnde er bijvoorbeeld voor kiezen om er een make-up tafel van te maken. Zo heb je altijd handig alles bij de hand. Wil je hem liever puur decoratief gebruiken? Kies dan voor wat mooie kaarsen om het in de avonden romantisch te maken.

Side table in de keuken: sfeervol en functioneel

Een side table is zowel handig voor grote als kleine keukens. Heb jij een grote keuken met ruimte over? Dan is een side table ter decoratie een mooie aanvulling. Ook hier kun je de side table leuk decoreren, dit keer in keuken-style. Denk bijvoorbeeld aan wat decoratie servies, dit geeft een echte sfeer voor in de keuken.

Maar ook voor kleine keukens is een side table erg handig. Een side table neemt over het algemeen niet héél veel plek in beslag, hierdoor kun je hem handig gebruiken als opbergplek. Keukenspullen die je dus normaal gesproken door gebrek aan opbergruimte niet kwijt kunt, kun je nu mooi verplaatsen richting de side table. Een mooie maar ook functionele toevoeging aan jouw keuken.

Side table in de hal: een multifunctionele haltafel

Naast de woonkamer, slaapkamer en de keuken is ook de hal een ideale plek voor een side table. Wanneer je visite over de vloer hebt komen ze waarschijnlijk als eerste door de hal. Door je side table op te leuken met wat mooie accessoires laat jij al snel een sfeervolle indruk achter. Daarnaast is een side table in de hal ook heel praktisch voor jezelf, zo kun je er je sleutels en eventueel portemonnee handig op kwijt zodra je binnenstapt. Een extra leuke toevoeging is een spiegel boven de side table. Dit ziet er leuk uit en is functioneel. Zo kun jij steeds voordat je de deur uitstapt even kijken of alles nog goed zit. Handig toch!

Welke side table past bij mijn interieur?

De keuze voor verschillende side tables is enorm. Een belangrijk aspect voor de keuze van een nieuwe side table is dat hij wel bij de rest van het interieur moet passen. Hieronder lees je welke side tables goed tot hun recht komen bij verschillende woonstijlen.

Industrieel: zwart en goud in combinatie met hout

Zoals al eerder genoemd worden side tables soms gemaakt van verschillende materialen bij elkaar. Een woonstijl waar dit perfect bij past is de industriële woonstijl. Kies voor een combinatie van een houten blad gevolgd door zwart metalen poten. Het leuke hierbij is om nog gebruik te maken van goudtinten, dit kan erg goed door bijvoorbeeld een mooi gouden beeldje neer te zetten. De combinatie van zwart, hout en een tikkeltje goud geeft een erg mooi en sfeervol effect.

Landelijk: een volledig houten side table

Heb jij een landelijke inrichting? Kies dan voor een compleet houten side table. Je kunt kiezen voor een side table met een wat oudere uitstraling, of juist een moderne uitstraling. Met hout kun je namelijk verschillende kanten op, het is maar net wat je zelf het mooiste vindt. Het fijne aan hout is dat je dit ook met veel accessoires leuk kunt combineren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie glazen vaas met bloemen of een paar mooie kaarsen.

Modern: wit creëert rust

Is jouw woning ingericht volgens de moderne woonstijl? Dan geeft jouw woning waarschijnlijk een rustige sfeer. Eenvoud, rust en rechte lijnen zijn namelijk de drie peilers voor een moderne woonstijl. Ideaal is dan ook om te kiezen voor een simpele witte side table. Niet te veel verschillende en moeilijke vormen, maar wel een mooie uitstraling. Ondanks dat een side table vaak leuk is om te decoreren, wordt dit bij een moderne woonstijl wat minder gedaan. Een leuk beeldje of een mooie set kaarsen komen hier zeker goed van pas, maar zorg dat het niet té wordt. Je wilt immers de rust in je interieur behouden.

Waar je nog meer aan moet denken bij de aanschaf van een side table

Hierboven zijn al enkele aspecten naar voren gekomen welke belangrijk zijn bij de aanschaf van een side table. Zo is het van belang om na te denken over de plek, het materiaal en de huidige woonstijl. Verder zijn er nog enkele aandachtspuntjes die je niet moet vergeten tijdens het maken van de keuze.

Side table met of zonder lades

Of je gaat voor een side table met of zonder lades is eigenlijk afhankelijk van wat je precies met de side table wilt doen. Dient het puur als decoratief accessoire en wil je er graag een paar spulletjes op kwijt kunnen? Dan is een side table zonder lades een prima optie. Heb je bij voorbaat al het idee om de side table te gebruiken als opbergruimte, dan is het wellicht handig om te kiezen voor een side table met lades. Dit zorgt namelijk weer voor een extra plekje waar jij je spullen in kunt opbergen.

In sommige gevallen wordt een side table mooier gevonden met lades, terwijl deze verder niet gebruikt worden. Dit is natuurlijk ook een optie. Je moet altijd kijken naar wat je zelf het mooiste vindt.

Smalle of bredere side table

Over het algemeen wordt een side table gezien als een smallere versie van de bijzettafel. Echter zijn er nog verschillende maten qua side tables. Sommige zijn smaller dan de andere. Belangrijk is dus om eerst na te denken waar je de side table neer wilt zetten en hoeveel ruimte je daar hebt. Mocht je bijvoorbeeld een hele muur willen opvullen, dan kun je best voor een wat bredere side table gaan. Wil je jouw side table in de hal plaatsen? Dan is het wellicht verstandig om een wat smallere side table te kiezen zodat de doorgang nog toegankelijk blijft.

Een wandtafel in de aanbieding kopen?

Binnen onze webshop kun je gebruik maken van een handige prijsfilter. Met deze prijsfilter kun je je minimum en maximum bedrag ingeven, waarna je direct de mooiste side tables te zien krijgt binnen jouw budget. Je vindt de prijsfilter aan de linkerkant binnen het menu. Afgeprijsde side tables herken je aan het "Sale" logo links bovenaan de afbeelding.