Overdag zit je heerlijk op een bank en 's avonds bouw je deze om in een bed. Koop hier een slaapbank!

Slaapbanken

Overdag een blikvanger in je woning, ’s nachts een gemakkelijke slaapgelegenheid voor gasten: Slaapbanken zijn echte allrounders. Met een slaapbank kunnen je gasten ontspannen de nacht doorbrengen. Met dank aan moderne constructies zijn er maar weinig handelingen nodig om een slaapbank binnen een paar seconden te veranderen in een aangename slaapplek. In onze online shop vind je een groot assortiment slaapbanken voor een perfect ingerichte woning!

Omdat in het bijzonder er bij kleine woningen vaak geen plaats is voor een bank en een bed, kan een slaapbank een ideaal alternatief zijn: Kies een slaapbank met een geïntegreerde bed box, zodat je de dekens en kussens eenvoudig kunt opbergen wanneer je deze niet gebruikt. Slaapbanken zorgen er voor, dat je spullen voor de nacht snel opgeruimd zijn. Voor een comfortabel ligcomfort moet je bij de aankoop letten op een hoogwaardige bekleding.

Op zoek naar een geschikte slaapbank en zithoek heb je keuze uit verschillende modellen en stoffen. Als een bank met microvezelstof, kunstleer of leer is bekleed, dan kun je deze heel makkelijk schoonmaken. Slaapbanken met structuurstof zijn aantrekkelijk en zeer onderhoudsvriendelijk. De keuze aan slaapbanken op Otto.nl kenmerkt zich door een veelzijdigheid zoals je die ook ziet bij schuimmatrassen. Het zitvlak van een slaapbank bestaat uit een gevouwen schuimmatras. Om de bank in een bed te veranderen, hoef je alleen de matras uit elkaar te trekken. Andere soorten slaapbanken zijn van een comfortabele lattenbodem voorzien. Met een eenvoudig mechanisme worden de rugleuning en zitvlak een comfortabel ligvlak. Je nieuwe slaapbank kan ook eenvoudig met een lade zijn uitgevoerd in de voet, die de lattenbodem bevat.

Inhoudsopgave

Slaapbanken voor een goede slaap
Slaapbanken – voor een mooie woonomgeving
Meer informatie
Slaapbanken
Waar moet je op letten bij de aankoop van een slaapbank?
Welke functionele varianten zijn er?
Welke matrassen, zoals schuimmatrassen zijn er voor slaapbanken?
Voor welk gebruik is de slaapbank geschikt?
Waar moet ik het beddengoed voor de slaapbank opbergen?
Zo verwijder je vlekken en vuil van je slaapbank

Slaapbanken voor een goede slaap

Afhankelijk van je voorkeur heb je de keuze je slaapbank in een enkel of een dubbel bed om te bouwen. Bij een innovatieve slaapbank kun je een individuele instelling van hoofd- en voeteind voor een optimale ligpositie. Futons zijn speciale slaapbanken in Japanse stijl. Ze zijn een combinatie van een houten onderstel met een speciale foutonmatras voor een gezonde slaaphouding. Een slaapbank in futon-stijl kun je met weinig moeite omtoveren in een volwaardig bed.

De slaapbank wordt door OTTO ook aangeboden in een eenpersoons variant. Daarnaast kunnen onderdelen van een hoekbank er ook een gemoedelijke zithoek van maken. Slaapbanken zijn ideale combinatiemeubelen voor de kinderkamer of appartement. In de woonkamer is het vooral een logeerbed. Kijk maar eens door het grote aanbod aan slaapbanken bij Otto.nl en vind het bij jou passende model! Betaal je slaapbank zoals jij dat prettig vindt. OTTO heeft verschillende betaalmethoden waar je uit kunt kiezen wat het beste bij je past.

Slaapbanken – voor een mooie woonomgeving

Op de omgeving afgestemde slaapbanken 2019 hebben een open en uitnodigende werking op de ruimte. Moderne slaapbanken zijn in veel verschillende maten en vormen verkrijgbaar. Veel slaapbanken beschikken indien gewenst over een vering die het lichtcomfort verandert of voor een onderverlichting die voor een aangenaam licht zorgt dat de sfeer van de ruimte beïnvloedt. De hoogwaardige kwaliteit van het materiaal en de goede vakmanschap waarmee de slaapbanken worden gemaakt garanderen een lange levensduur.

Bespaar je de moeite en tijd om naar een meubelwinkel te gaan voor je nieuwe slaapbank of bed. OTTO biedt de modernste woonideeën en zeker ook bijpassende slaapbanken, die je in een click snel online kunt bestellen. Weet je niet voor welke slaapbank je moet kiezen? Geen probleem, beperk je zoekresultaten door het gebruik van filters, zoals voor de keuze van het materiaal, het merk of de kleur van je slaapbank. In de OTTO online shop vind je naast slaapbanken ook fijne verlichting, die je woonkamer aangenaam verlichten. Betaal vervolgens op de manier die het beste bij je past.

Meer informatie

Uitrusting: kussens, bank, bekleding, bed, matras, bedfunctie

Materiaal: leer, kunstleer, luxe leer, stof, microvezel, futon, vering, schuim, latex

Slaapbanken

Waar moet je op letten bij de aankoop van een slaapbank?

Voordat je een slaapbank koopt moet je jezelf eerst het volgende afvragen: Hoe veel plaats heb ik en waarvoor heb ik de slaapbank nodig? Neem precies de maat op, en niet alleen van de bank zelf, maar ook of het ligvlak goed in de kamer past. Ook moeten de meubelen die voor het uitklappen opzij moeten, genoeg ruimte hebben om verplaatst te worden. Is de slaapbank ter vervanging van een bed of voor incidentele gasten? Het voorgenomen gebruik bepaalt over welke matras je nodig hebt op je slaapbank. Op schuim kun je twee of drie nachtjes wel goed slapen, maar voor dagelijks gebruik van een slaapbank is een goede lattenbodem en een verenmatras beter.

Welke functionele varianten zijn er?

De bedfunctie is verschillend afhankelijk van het type bank: Het bed kan onder de bank uitgetrokken en uitgeklapt worden. Bij veel modellen blijft daarbij de rugleuning overeind staan. Bij andere varianten wordt bijvoorbeeld de bank in een bed veranderd door het omklappen van de leuning. Hoe je de slaapbank moet uitklappen kun je lezen in de productbeschrijving.

Welke matrassen, zoals schuimmatrassen zijn er voor slaapbanken?

Een futon is een dunne matras, die vooral uit katoenen vezels bestaat en door deze op te rollen een bank wordt. Deze matras is echt hard en alleen geschikt voor incidenteel gebruik. Wanneer een slaapbank vaker gebruikt wordt, is een schuimmatras een goede keuze. Voor regelmatig of dagelijks gebruik zijn modellen met een vering aan te raden.

Voor welk gebruik is de slaapbank geschikt?

Bij veel gebruik als bed moet je een kwalitatief goede slaapbank kiezen, waarvan de bekleding afneembaar is. Dan kun je deze af en toe wassen. Leer is weliswaar robuuster en beter bestendig tegen vlekken, maar het is niet zo warm tijdens het slapen, zoals een stoffen bekleding. In elk geval is het verstandig, wanneer je een extra laken over het ligvlak legt.

Waar moet ik het beddengoed voor de slaapbank opbergen?

Een slaapbank is een plaats besparende oplossing voor kleine ruimtes, wanneer deze een alternatief is voor een bed. Dan moet je je meteen afvragen waar je het dekbed, kussens en lakens moet laten. Bij Otto.nl vind je banken die behalve een slaapfunctie ook een opbergruimte hebben, waar je overdag je beddengoed onzichtbaar kunt opbergen. Geef daarvoor in het zoekveld de zoekopdracht “slaapbank met opbergruimte” in.

Zo verwijder je vlekken en vuil van je slaapbank

Hoe je een slaapbank goed moet schoonmaken, is niet alleen belangrijk bij vlekken. Het is nodig een slaapbank regelmatig schoon te maken om deze lang mooi te houden. Dat geldt vooral voor losse bekledingen, die veel stof aantrekken. Hier helpt het om een keer in de week de bekleding uit te schudden, uit te kloppen en te luchten. Het best laat je je slaapbank na gebruik nog even luchten, voordat je hem weer tot bank ombouwt – dat voorkomt schimmel en lelijke schimmelvlekken. Nu voor het schoonmaken van de stoffen bekleding, de volgende stappen die eigenlijk ook voor elk materiaal gelden:

  • Regelmatig stofzuigen: Zuig kruimels, stof en zand op die zich in naden en hoeken ophopen. Om het stof niet te veel te belasten moet de stofzuiger ingesteld zijn op een laag niveau.
  • Vochtig afnemen: Ongeacht of het stof of leer is, neem de hele bank met een vochtige doek af. Bij hardnekkige vlekken helpt gebruik van een milde zeep.
  • De frame afstoffen: Het frame van een slaapbak is veel eenvoudiger. Met een zachte doek eenvoudig de vlakken afstoffen.