Slaapbanken
NAAR BOVEN

De perfecte bank voor als je weinig ruimte hebt

Slaapbanken bij OTTO

Slaapbanken zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar een bank die ook kan dienen als bed. Dit is ideaal wanneer je weinig ruimte hebt, zoals in een slaapkamer of studentenkamer. Vaak wordt een slaapbank gebruikt omdat het er netjes opgeruimd uitziet. Het oogt als een bank, maar deze kan omgebouwd worden naar een bed. OTTO heeft verschillende slaapbanken in haar assortiment. Er is keus uit verschillende kleuren, materialen en groottes. Ook heeft OTTO slaapstoelen, welke een modern uiterlijk hebben en waarin je heerlijk kan ontspannen. Onderstaand worden verschillende soorten slaapbanken en slaapstoelen van OTTO weergegeven zodat je makkelijker een keus kunt maken welke het meest geschikt is.

Welke soorten zijn er?

  • Uitklapbare slaapbank. De uitklapbare slaapbank oogt als een bank, maar deze kan eenvoudig uitgeklapt worden tot bed door de zitting naar voren te trekken. Hieruit ontstaat een slaapplek op de vloer voor meestal twee personen.
  • Bedbank. Deze bank heeft meestal een ruimere zitting omdat deze ook moeten dienen als een bed, zonder hem om te bouwen. Je hoeft alleen de kussens van de bank te halen om er een ruim slaapgedeelte van te maken. Deze is in de meeste gevallen geschikt voor maximaal één persoon.
  • Relaxfauteuil. Dit is een lange stoel met een golfvormige zitting. De leuning helt naar achteren en deze loopt bijna tot aan de grond zodat deze de benen ook ondersteunt. De relaxfauteuil kan eventueel ook versteld worden. Deze ligstoel is geschikt voor maximaal één persoon.

De voor- en nadelen

  • Uitklapbare bank. Een groot voordeel van deze slaapbank is dat deze op een bank lijkt en opgeruimd oogt. Hiernaast kunnen er ruim twee personen op slapen. Deze bank kan niet gelijk als bed gebruikt worden, dus een nadeel is dat je hem eerst om moet bouwen. Een ander nadeel is dat hij in de lengte relatief veel plaat inneemt omdat deze nog uitgeklapt moet worden.
  • Bedbank. Een groot voordeel van de bedbank is dat deze gelijk gebruiksklaar is. Je hoeft vaak alleen de kussens aan de kant te schuiven. Een nadeel is dat er slaapplek is voor niet meer dan één persoon.
  • Relaxfauteuil. De relaxfauteuil is een moderne comfortabele stoel en tevens te gebruiken om in te slapen. Echter, deze stoel is niet geschikt om een hele nacht op te kunnen slapen omdat je er niet helemaal vlak op kunt liggen. Deze stoel wordt vaak gebruikt om een dutje of ‘power nap’ in te doen.