Slaapbank kopen? Grote en kleine slaapbanken

Ben je opzoek naar een mooie en functionele bedbank? Dan ben je bij OTTO aan het juiste adres. We hebben banken met slaapfunctie in uiteenlopende modellen, materialen en maten. Een slaapmeubel is een flexibele oplossing om optimaal gebruik te maken van de ruimte in je huis of appartement. Overdag een comfortabele bank in de woning en ’s nachts een gemakkelijke slaapgelegenheid. Bedbanken zijn functioneel en praktisch in kleine kamers, ze zijn een ideale oplossing voor logeerkamers, studentenkamers en kinderkamers. Varianten met een geïntegreerde bedbox zorgen ervoor dat dekens en kussens eenvoudig opgeborgen kunnen worden.

Verschillende soorten slaapbanken

  1. De maat. Kies voor de maat bank die bij de kamer en functie past. Er is keuze tussen eenpersoons- en tweepersoonsslaapbanken. Is de bank bedoelt als extra en is de kamer relatief klein. Kies voor een eenpersoonsbedbank. Wordt de bank gebruikt als bed voor eigen gebruik en er is voldoende ruimte in de kamer. Kies dan voor een tweepersoonsslaapmeubel.
  2. Het type. De bedfunctie is afhankelijk van het type bank. Er zijn uitschuifbare- en inklapbare slaapbanken. Het bed kan onder de bank uitgetrokken en uitgeklapt worden. Bij veel modellen blijft daarbij de rugleuning overeind staan. Bij andere varianten wordt de bank in een bed veranderd door het omklappen van de leuning. Hoe de slaapmeubel uitgeklapt moet worden is terug te vinden in de product omschrijving.
  3. Het materiaal. Kies voor het materiaal die bij de kamer past. Ook moet er gelet worden op het onderhoud. Zodra er kleine kinderen of huisdieren in de buurt komen, kan er beter gekozen worden voor materiaal die makkelijk schoon te maken is. De materialen die er zijn voor bedbanken zijn: leer, kunstleer, luxe leer, stof, microvezel, futon, vering, schuim, latex.
  4. De uitrusting. Bij het kopen van een slaapbank zijn er een aantal benodigdheden. Denk aan kussens, bank, bekleding, bed, matras, bedfunctie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slaapbank?

  1. De afmetingen. Voor je een slaapmeubel koopt, is het van belang om te weten hoeveel plaats er nodig is en waarvoor deze gebruikt gaat worden. Neem precies de maat op, niet alleen van de bank zelf, maar ook of het ligvlak goed in de kamer past. Misschien moeten er meubels verplaatst worden, zodra de slaapbank uitgeklapt wordt. Zorg dan dat hier genoeg ruimte voor is.
  2. Het type matras. Hoe je de bank gaat gebruiken bepaalt over welk matras je nodig hebt. Op een schuimmatras kun je een paar nachten goed slapen, maar voor dagelijks gebruik is een goede lattenbodem en verenmatras beter.
  3. Het type bank. Goed onderhoud is belangrijk. Niet alleen om vlekken te verwijderen, maar ook zodat de slaapbank langer mooi blijft. Woon je met kleine kinderen of heb je huisdieren? Kies dan voor een bedbank die gemakkelijk schoon te maken is. Woon je alleen of samen met je partner? Dan ben je vrijer in je keuze en hoef je minder rekening te houden met viezigheid. Hoe houd ik mijn bank schoon?
  4. De kleur. Kleur is van grote invloed op de sfeer in de kamer. Een felle kleur bank is een echte eyecatcher, maar maakt de kamer in een keer een stuk drukker. Een neutrale kleur is toegankelijker en zorgt ervoor dat er in de toekomst makkelijk veranderingen in de kamer doorgevoerd kunnen worden.