Een slaapkamer om in tot rust te komen

Inhoudsopgave

Waarom slapen goed voor je is
Waar moet je op letten bij het kopen van slaapkamermeubels?
Hoe kan de inrichting van de kamer je slaap bevorderen?
Hoe zorg ik voor een fijn klimaat in mijn kamer?
4 tips voor een gezellige slaapkamer
Artikelen voor in je slaapkamer
Populaire kleuren schoenen
Populaire merken schoenen

Waarom slapen goed voor je is

De slaapkamer is een ruimte waar mensen een groot deel of soms wel het grootste gedeelte van de dag doorbrengen. Het is daarom van belang dat je hier in alle rust kunt ontspannen. Goed slapen heeft namelijk vele voordelen. Ten eerste is het goed voor je fysieke gezondheid. Als je goed uitgerust bent, verhoog je je weerstand en je immuunsysteem. Hierdoor ben je beter beschermd tegen ziektes als griep, diabetes, hartziekten en infecties. Ten tweede is goed slapen bevorderend voor de psychische gezondheid. Doordat je meer energie hebt, zal je een hogere concentratie hebben, een beter geheugen hebben en snellere beslissingen kunnen nemen. Op lange termijn is de kans op depressie ook kleiner als je voldoende slaapt. Voor de meeste mensen is tussen de zeven en acht uur slaap per etmaal voldoende om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je niet aan voldoende slaapuren komt, doe je er goed aan om tussendoor (als het mogelijk is natuurlijk) een dutje te doen van maximaal 20 minuten. Na het middag- of avondeten is vaak een geschikt moment. Zorg dat je dutje niet te lang is, want dan kan je wellicht ’s avonds problemen krijgen om in slaap te komen.

Waar moet je op letten bij het kopen van slaapkamermeubels?

Je slaapkamer is een plek van rust en ontspanning. Bij het kiezen van de meubels in deze belangrijke kamer is het dan ook belangrijk om een harmonieuze omgeving te creëren waar je je op je gemak voelt. Om een harmonieuze omgeving te creëren is het belangrijk niet te veel stijlen door elkaar te mixen. Probeer de slaapkamer zo eenvoudig en rustig mogelijk te houden, door niet te veel onnodige spullen neer te zetten. Veel vrij ruimte zorgt ervoor dat je bewegingsvrijheid en rust in de kamer creëert. Strakke lijnen en heldere, lichte kleuren helpen hierbij.

Hoe kan de inrichting van de kamer je slaap bevorderen?

Het is belangrijk je slaapkamer enkel en alleen voor slapen te gebruiken. Alles wat te maken heeft met werk, hoort niet in deze kamer. Als je in deze rustkamer kijkt naar bijvoorbeeld je bureau, computer of werkmappen zorg je ervoor dat je je niet volledig kan ontspannen. Is het niet mogelijk een aparte slaapkamer de hebben vanwege de ruimte? Zorg er dan voor dat er een duidelijke scheiding is tussen het slaapgedeelte en de rest van je huis.

Hoe zorg ik voor een fijn klimaat in mijn kamer?

Slaap onderzoekers hebben ontdekt dat de ideale slaapomstandigheden zijn bij ongeveer 18 graden en een luchtvochtigheid van 50%.

4 tips voor een gezellige slaapkamer

 • Goed geplaatst. Waar je je bed het beste in de kamer neer kan zetten, is soms nog best lastig. Je kunt met behulp van je deken bepalen wat voor jouw de beste plek is. Leg hem op de grond en kijk hoe dit ongeveer uit komt in de kamer. Kun je overal nog langs? Is dit de meest logische plek?
 • Kleuren in harmonie. Meubels die vergelijkbare kleuren of kleurtinten hebben, brengen rust in de kamer. Met leuke accessoires kun je de kamer wat kleurrijke accenten geven.
 • Textiel brengt sfeer. In een slaapkamer kun je nog zo mooi meubilair hebben, zonder woontextiel blijft het vaak ongezellig en kil. Dingen als spreien, tapijten en leuke kussentjes zorgen voor een gezellige sfeer.
 • Sfeervolle verlichting. Met meerdere lichtbronnen op verschillende niveaus zorg je voor een gezellige sfeer in de kamer. Neem bijvoorbeeld een plafondlamp, tafellamp en een wandlamp als decoratie.

Artikelen voor in je slaapkamer

Om goed te kunnen ontspannen is het van belang dat je je slaapkamer zo inricht dat er een ontspannen omgeving ontstaat. OTTO heeft een ruim assortiment aan artikelen voor in je slaapkamer. Op onze webshop kun je terecht voor de volgende meubels en overige gerelateerde artikelen:

 • Bedden. Kom heerlijk tot rust in bijvoorbeeld een comfortabele boxspring, futonbed of een landelijk bed. Ook heeft OTTO bedcombinaties, bedombouwen, bedlades en andere handige mogelijkheden.
 • Slaapbanken. Een combinatie van een bed en een bank, handig voor als je weinig ruimte hebt.
 • Kledingkasten. Houd je kledingstukken mooi schoon, fris en opgeruimd in een prachtige kledingkast.
 • Matrassen & lattenbodems. Essentieel voor een hoog slaapcomfort is een goed matras en een lattenbodem.
 • Nachtkastjes & commodes. Houd al je spullen ’s nachts dicht bij de hand en zorg dat je kamer netjes is opgeruimd.
 • Beddengoed. Ontdek welk dekbed het beste bij je past. Ook heeft OTTO bijpassende dekbedovertrekken, hoeslakens en comfortabele kussens.
 • Slaapkameraccessoires. Maak je kamer compleet met leuke accessoires, zoals schilderijen, spiegels, fotolijsten en nog veel meer.
 • Complete slaapkamers. Speciaal voor mensen die moeite hebben om meubels te combineren, biedt OTTO meubelsets aan die een prachtig geheel zullen vormen in je slaapkamer.

Populaire kleuren schoenen

Witte schoenen, zwarte schoenen, rode schoenen, gouden schoenen, zilveren schoenen, blauwe schoenengroene schoenen

Populaire merken schoenen

Tamaris schoenen, Nike schoenen, Gabor schoenen, Lacoste schoenen, Vans schoenenRieker schoenenESPRIT schoenenPuma schoenen