Mooie stoelen in vele varianten

De oorsprong van de stoel

De stoel is één van de langst gebruikte meubels die er bestaan. Voor het eerst werden ze gebruikt in het Oude Egypte. Destijds waren de farao’s de rijkste mensen van het land en zij waren ongeveer de enige die een stoel bezaten. Deze stoel werd ook de koningszetel genoemd, gemakt van verbogen hout of ivoor. Naarmate de stoel populairder werd, kwam er ook meer interesse vanuit het buitenland. Na verloop van tijd kwam de stoel in Europa terecht. Deze was eerst nog vele jaren een symbool voor status, maar geleidelijk werd de stoel meer toegankelijk voor andere lagen van de bevolking. Stoelen waren te zien bij de mensen thuis, in kantoren, restaurants en zelfs op het strand. Tegenwoordig kan zich niemand meer een wereld zonder stoelen voorstellen.

Stoelen bij OTTO

Wil jij je interieur veranderen of ben je bijvoorbeeld hard toe aan een setje nieuwe stoelen? Je zult het waarschijnlijk moeilijk vinden om de juiste keuze te maken. Het is ook belangrijk dat je hier de tijd voor neemt, want stoelen moet je vele jaren plezier aan kunnen beleven. Op onze webshop heb je een ruime keuze aan stoelen, zoals eetkamerstoelen, rotanstoelen of stapelstoelen. Stoelen met een katoenen of bijvoorbeeld een leren bekleding zijn tegenwoordig erg populair. Ook kun je op onze webshop terecht voor barkrukken, prachtig voor aan je keukenbar!

Tips voor stoelen

Online stoelen bestellen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom geven we bij OTTO een aantal tips om de juiste stoelen te kunnen kiezen voor je interieur.

  • Eettafel. De meeste mensen kopen vaak eerst een eettafel. De grootte van de eettafel hangt meestal af van de gezinsgrootte en de grootte van de ruimte. Als je een eettafel hebt in een moderne stijl, zorg dan dat je stoelen in een soortgelijk stijl kiest. Bij een hoogglanstafel staan bijvoorbeeld stoelen met chromen poten erg mooi. Bij een houten tafel zullen stoelen met houten poten een mooie combinatie zijn.
Ruimte. Zorg ten eerste dat je eettafel niet te groot is voor de ruimte. Het is belangrijk dat je de stoelen makkelijk naar achteren kan schuiven en dat je genoeg loopruimte hebt. Een ruimte van 90 cm rondom de tafel moet je minimaal hebben. Als je niet goed weet hoeveel stoelen er aan je tafel passen of hoeveel ruimte je nodig hebt per stoel, kun je het beste 60 cm per stoel hanteren. Dit is in de meeste gevallen voldoende ruimte per stoel en per persoon.