"

Vrolijk je tafel op met een tafelkleed

Tafelkleden in vele uitvoeringen

Wanneer je een mooie tafel hebt gekocht, wil je natuurlijk dat deze prachtig in beeld komt in je eetkamer. Je kunt de tafel opvrolijken met decoratie, zodat het er gezelliger uitziet. Hierbij kun je denken aan kaarsen, fruitschalen, bloemen of servetten. Ook een tafelkleed kan een extra sfeer geven aan de ruimte. OTTO heeft tafelkleden in verschillende uitvoeringen in haar assortiment. Je vindt in onze webshop bijvoorbeeld tafelkleden met een leuke print, in leuke kleuren of in borduursels. Welk tafelkleed kan jouw tafel opvrolijken?

Tips om je eetkamer in te richten

De eetkamer is een ruimte waar tegenwoordig veel tijd in wordt besteed. Het is niet een ruimte waar alleen gegeten wordt, maar waar ook geleefd wordt. Het gezin komt er samen om te eten, maar ook om gezellig bij te praten en gasten te ontvangen. We geven je graag een aantal handige tips om je eetkamer gezellig te kunnen inrichten.

  • Eettafel. De afmetingen van de eettafel zijn afhankelijk van de grootte van het gezin en de grootte van de ruimte. Omdat je de stoelen naar voren of achter moet kunnen schuiven, kun je het beste ongeveer 90 cm rondom de tafel vrijhouden. Daarnaast adviseren we je om de looproute van de tafel naar de keuken vrij te houden.
  • Stoelen. Ten eerste moeten de stoelen in dezelfde stijl als de tafel zijn. Een witte hoogglans tafel met klassieke oude stoelen zal een vreemd beeld geven. Vergeet niet dat de armleuningen van de stoelen onder de tafel moeten passen. Twijfel je over het aantal stoelen per tafel? Reken ongeveer 60 cm ruimte per persoon. Bij een tafel van 180 cm tot 220 cm kunnen meestal drie stoelen naast elkaar staan.
  • Model. In de meeste gevallen tref je in de eetkamer een rechthoekige eettafel. Hiernaast is een ronde of ovale tafel ook een mogelijkheid. Een ronde tafel heeft als voordeel dat je makkelijk contact maakt met anderen en dat er (meestal) slechts één poot in het midden zit. Tevens heeft een ronde tafel het voordeel dat je je hoofd niet aan de hoeken kan stoten. Dit is vooral handig wanneer je kleine kinderen hebt.
  • Kleine ruimte. Wanneer je een kleine ruimte hebt, kan je op een aantal manieren de eetkamer groter doen lijken. Ten eerste zorgen stoelen met een open rugleuning ervoor dat je meer diepte krijgt in de ruimte. Ten tweede kan je de ruimte hoger doen lijken door het plafond in een lichte kleur te schilderen. Met spiegels kun je daarnaast voor een ruimtelijk effect zorgen.
"