Mooie tafellampen voor in meerdere ruimtes

Verfraai je interieur met verlichting

Wil je graag je interieur een opknapbeurt geven? Veel mensen zitten er vaak aan te denken, maar in de praktijk duurt het vaak lang voordat de knoop wordt doorgehakt. Je zult vele keuzes moeten maken, zoals welke kleur je de muur wilt verven of behangen, of je nieuwe meubels wilt kopen en welke accessoires er allemaal nodig zijn. En niet onbelangrijk, is het financieel allemaal mogelijk? Als je graag wat nieuws wilt, zou je kunnen beginnen met het experimenten met licht. Meer of minder licht kan een hele andere uitstraling aan je woning geven. Tevens zijn er vele soorten lampen te koop. Wil je graag een standaard lamp of een designlamp? Verschillen in lampenkappen, voetstukken en standaarden maken de keus niet erg gemakkelijk, maar dit biedt ook veel mogelijkheden.

Tafellampen bij OTTO

Zoek je een lamp voor op je tafel, kast, bureau of een plankje? Dan zijn tafellampen het meest geschikt. OTTO heeft verschillende tafellampen in haar assortiment welke je interieur prachtig kunnen verfraaien. Er zijn lampen met verschillende kappen of standaarden. Welke zal je mooist in jouw woning staan? Ontdek het op onze webshop! Tevens heeft OTTO verlichting in vele andere categorieën, zoals plafondlampen, vloerlampen of wandlampen.

Tips over het gebruiken van licht

Verlichting wordt in elke woning gebruikt en er zijn talloze manieren waarop je licht kan gebruiken. Onderstaand geven we een aantal tips over hoe je lampen en licht op de juiste wijze kan gebruiken in je woning. 

  1. Buitenlicht. Voldoende buitenlicht heeft een positieve werking op je lichaam. Van buitenlicht kan je ook goed gebruiken maken in je woning. Zorg dat je tafels of stoelen die je veel gebruikt in de buurt van een raam zet. Dit licht kost je niks en je hoeft er ook geen lamp voor aan te zetten wanneer het iets donkerder wordt.
  2. Soort verlichting. Er zit een groot verschil tussen de lampen die je kan gebruiken. Ten eerste heb je bijvoorbeeld gloeilampen, halogeenlampen, spaarlampen of LED-lampen. De laatste twee genoemde lampen zijn het meest energiezuinig en hebben de langste levensduur. LED-lampen zijn vaak wel drie keer zuiniger dan spaarlampen. Ten tweede zit er tussen lampen verschil in lichtsterkte en de lichtkleur. We adviseren om een lamp aan te schaffen tussen de 5000 en 6000 Kelvin (lichtkleur) en een lichtsterkte van maximaal 25 Watt. Dit hangt vaak ook af van de hoeveelheid licht die je nodig hebt.
  3. Schrijfhand. Schrijf je met links of rechts? Zorg dat je de tafellamp aan de andere kant zet van je schrijfhand zodat de belichting optimaal is en je schaduwen voorkomt. Dit geldt natuurlijk vooral wanneer je de lamp op je bureau hebt staan.
  4. Gelijkmatig. Zorg wanneer je verschillende lampen gebruikt dat ze niet allemaal naar dezelfde richting uitstralen. Verspreid de verlichting gelijkmatig. De één naar het plafond en de anders naar de muur of de grond. Zorg dat de verlichting nooit in de ogen kan schijnen.