Wat is een twijfelaar bed?

Een twijfelaar bed, ook wel gewoon een twijfelaar genoemd, is een bed die qua afmetingen tussen een eenpersoons- en tweepersoonsbed zit.

Inhoudsopgave

Wat zijn de afmetingen van een twijfelaar bed?
Voor wie is een twijfelaar bed geschikt?
Handige tips voor het aanschaffen van het juiste matras

Wat zijn de afmetingen van een twijfelaar bed?

De afmeting van een twijfelaar bed is 120 x 200 cm. Dit zit dus precies in tussen een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. Er zijn echter ook grotere twijfelaars bedden van 140 x 200 cm. Deze afmeting wordt echter dor sommigen ook gezien als een tweepersoonsbed. We hebben een groot aanbod in vele uitvoeringen en materialen. Ontdek in onze webshop welk twijfelaar bed jouw voorkeur heeft.

Voor wie is een twijfelaar bed geschikt?

Deze is vooral favoriet bij mensen die twijfelen tussen een tweepersoons- en eenpersoonsbed. Dit kan zijn wanneer je alleen lekker ruim in bed wilt liggen, je lekker knus tegen je partner wil liggen of wanneer je weinig ruimte hebt voor een groter bed. Bij OTTO bieden we je een ruime keuze aan twijfelaar bedden. Bij OTTO bieden we ook boxsprings van 120 x 200 cm en boxsprings van 140 x 200 cm aan.

Handige tips voor het aanschaffen van het juiste matras

Wanneer je een nieuw bed hebt gekocht, dan wil natuurlijk ook dat je er lekker in kunt slapen. Dit is voornamelijk afhankelijk van het matras waar je op ligt. Een goed matras zorgt voor een comfortabele slaaphouding en dit zorgt voor een goede nachtrust. Er is tegenwoordig een groot aanbod aan matrassen, maar welke is nou de beste keuze? Graag geven we je enkele voorbeelden van factoren waar je rekening mee dient te houden.

  • Maat. Ten eerste dien je de juiste lengte en breedte van het matras te kiezen. Deze is uiteraard afhankelijk van de afmetingen van je bed, maar ook van je eigen lengte. Tel hiervoor 20 cm op bij je eigen lengte. Bijvoorbeeld wanneer je 1,80 meter bent, kies dan een matras van 2,00 meter.
  • Gewicht. Je gewicht is één van de belangrijkste factoren wanneer je een matras wilt aanschaffen. Dit komt omdat je matras zich aanpast aan de vorm van je lichaam. Mensen die licht van gewicht zijn, zakken minder diep in hun matras en daarom adviseren we een harder matras. Dus mensen die zwaarder van gewicht zijn, adviseren we een harder matras. In onze webshop kan je de hardheid van je matras selecteren. Hoe zwaarder je bent, hoe hoger het hardheidscijfer.
  • Slaaphouding. Slaap je liever op je zij, rug of je buik? De slaaphouding kan invloed hebben op het matras dat je nodig hebt. Voor zijslapers adviseren we een matras dat verder inzakt bij je heupen en schouders. Voor rugslapers adviseren we een matras dat de contouren van de rug volgt. Wanneer er holle ruimtes in je rug ontstaan, kun je snel last krijgen van je rug. Dit is een probleem waar veel mensen last van hebben.
  • Materiaal. Voor de rest adviseren we om te kijken naar het materiaal van het matras. Wanneer je het snel warm hebt, heb je een matras nodig dat vocht en warmte reguleert. Hiervoor adviseren we een matras van pocketveren. Heb je het snel koud in bed? Dan heb je een matras nodig dat warmte vasthoudt, zoals matrassen van polyester, traagschuim of latex. Hiernaast kan je met de temperatuur ook rekening houden met het dekbedovertrek.