Fleur je woning op met prachtige vazen

Vazen bij OTTO

Zoek je een mooie vaas voor in je woning? Dan ben je in de webshop van OTTO aan het juiste adres. We bieden vele soorten vazen die je inrichting leuk kunnen opfleuren. Vazen worden gebruikt om bloemen of sierbloemen in te doen en tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden. Er zijn vele soorten vazen verkrijgbaar en dit maakt de vaas een echt decoratief accessoire. Je bloemen zullen nog beter tot zijn recht komen als ze in een mooie vaas staan. Bekijk in onze webshop welke vazen we bieden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, kleuren en materialen.

Rozen, de populairste bloemen voor in je vaas

Al meer dan 30 miljoen jaar geleden groeiden er al rozen op onze planeet. Rozen kunnen gezien worden als de meest populairste bloemen ter wereld. Doordat rode en roze rozen symbool staan voor liefde, zijn ze enorm populair om aan een geliefde te geven. Tevens zijn rozen een populaire prent voor op kussens, behang en veel meer. Rozen komen prachtig tot hun recht in een lange vaas. Bij OTTO hebben we vele lange vazen in ons assortiment.

Tips om rozen te snoeien

Heb je rozen in je tuin groeien? Dan is het belangrijk om te weten hoe je ze het beste kunt snoeien. Er zijn verschillende soorten rozen mogelijk om in je tuin te laten groeien. We geven bij een aantal rozen tips hoe je ze het beste kunt schoeien. Over het algemeen kun je rozen het beste snoeien in maart, overdag en als het niet vriest. Als je ze te vroeg in het jaar snoeit, is de kans groot dat ze gevoeliger worden voor ziektes.

  • Struikrozen. Kort snoeien is bij deze rozen geen probleem. Snoei de struikrozen tot zo’n 50 centimeter boven de grond. Snoei de takjes terug tot een lengte tussen de vijf en tien centimeter. De takjes die naar het centrum groeien, moet je terugknippen tot een lengte van ongeveer één centimeter.
  • Stamrozen. De takjes van de stamroos kun je het beste snoeien tot zo’n tien centimeter boven de stam. Bij stamrozen is het belangrijk dat het centrum veel licht kan vangen en daarom moet je de takjes in het centrum wegknippen.
  • Klimrozen. De eerste drie jaar laat je de roos lekker groeien en hoef je er niks aan te doen. Zorg hierna dat alle zijtakjes op de hoofdtakken worden teruggesnoeid tot een lengte van zo’n twee centimeter. Grijze takken zijn verouderd en deze kun je het beste helemaal snoeien.
  • Overige rozen. Ramblerrozen en treurrozen hoeven niet gesnoeid te worden.