Meer opbergruimte in de keuken creëer je met een keukenkast

In de keuken is er bijna altijd gebrek aan opbergruimte. Servies, pannen, glazen voor alles moet een plekje worden gevonden. Daarnaast zijn er ook nog afwasmiddelen, allerlei kruiden en levensmiddelen die op voorraad zijn ingeslagen. Maar waar worden die bewaard?

Opbergruimte is dus belangrijk en noodzakelijk in de keuken. Om meer opbergruimte te creëren in de keuken, kan je kiezen voor een keukenkast. Keukenkasten bieden namelijk ontzettend veel ruimte om allerlei levensmiddelen of borden en glazen in op te bergen. Plus keukenkasten zorgen voor een efficiënt gebruik van de ruimte. Een hoge keukenkast zorgt voor makkelijk bereikbare opbergruimte. Er zijn verschillende opties wanneer je kiest voor een keukenkast. Zo zijn er voorraadkasten met lades en kasten met planken.

Keukenkasten met lades bieden ruimte aan alle boodschappen. Een bijkomend voordeel van een ladekast is dat alle spullen goed zichtbaar zijn, en dat ook de spullen achterin de lade gemakkelijk te pakken zijn. Een keukenkast met legplanken is een iets traditionelere optie. Een nadeel van een keukenkast met legplanken ten opzichte van een keukenkast met lades is dat er spullen achter elkaar staan. En de achterste rij spullen is, in dit type keukenkast, niet zichtbaar. Er zullen spullen aan de kant geschoven moeten worden wanneer je de achterste rij producten wilt gebruiken. Zorg ervoor dat de keukenkast opgeruimd is. Op deze manier vind je makkelijk alle producten die je nodig hebt, en heb je een goed overzicht of de voorraad aangevuld dient te worden.

Wanneer een keukenkast niet genoeg opbergruimte creëert, zijn er nog extra mogelijkheden in de keuken. Zo zijn er kruidenrekjes of schappen.

Keukenkasten bij OTTO

Bij OTTO vind je de geschikte keukenkast voor in jouw keuken. OTTO heeft namelijk een heel divers aanbod wat betref keukenkasten. Er zijn buffetkasten, keukentrolleys, gootsteenkasten, hoge kasten, onderkasten en voorraadkasten te vinden. Er zijn keukenkasten met lades of legplanken. De legplanken zijn vaak verstelbaar, zodat je de kast zelf kan inrichten.

Niet alleen zijn er verschillende modellen beschikbaar, deze modellen vind je vaak ook in verschillende kleuren. OTTO heeft keukenkasten in verschillende afmetingen en stijlen. Gebruikte materialen zorgen voor verschillende uitstralingen, zodat jij de keukenkast vindt die past bij jouw keuken. Zo zijn er keukenkasten van hoogglanzend mdf, of van massief grenen. Je hebt dus de keuze uit verschillende modellen, designs, maten en materialen. Kies een keukenkast die aansluit bij je interieur. Zo vind je dé keukenkast om alles van wijnglazen tot theepotten, soeplepels en theedoeken makkelijk in op te bergen.