Bij een vouwgordijn wordt het gordijn opgevouwen bij het optrekken en neerlaten van het gordijn.

Vouwgordijnen om je woning gezelligheid en sfeer te geven

De praktische functies van gordijnen

Gordijnen, in welke ruimte kom je ze niet tegen? Van de slaapkamer, woonkamer, keuken tot de badkamer, vrijwel overal zie je ze wel hangen. Dit kunnen bijvoorbeeld gewone gordijnen, rolgordijnen of vouwgordijnen zijn. Gordijnen zijn zo populair omdat ze meerdere functies hebben. Ten eerste zorgen gordijnen voor extra isolatie. Ze kunnen in de winter warmte binnenhouden en in de zomer houden ze de zonnestralen tegen. Ten tweede kunnen gordijnen geluid in je woning dempen. Tevens zorgen gordijnen ervoor dat mensen niet naar binnen kunnen kijken en dat er geen licht binnenvalt. Het laatste is vooral het geval in slaapkamers. Tot slot zijn gordijnen niet alleen handig, maar ook mooi. Gordijnen geven je woning extra sfeer en gezelligheid.

Vouwgordijnen bij OTTO

Wil je ook graag je woning extra sfeer en gezelligheid geven? Bij OTTO kun je terecht voor een ruime keuze aan vouwgordijnen. Er zijn gordijnen in leuke prints, in decoratieve stoffen, in een leuk kleurtje of witte vouwgordijnen. Tevens biedt OTTO vouwgordijnen waarbij je niet eens in je muur hoeft te boren! Heb je liever een ander type gordijn? Neem dan eens een kijkje in onze shop voor de mogelijkheden. We hebben bijvoorbeeld ook jaloezieën, plisségordijnen, verduisteringsgordijnen en rolgordijnen.

Tips bij het kopen van vouwgordijnen

Voordat je vouwgordijnen aanschaft, is het handig om te weten met welke factoren je rekening moet houden. Gordijnen gebruik je namelijk een lange tijd en dan is het wel zo prettig dat je er jaren plezier van kunt hebben. Hieronder volgen een aantal tips.

  • Kleur. Welke kleuren vind je veel terug in je huis? Passen deze goed bij de kleur van de vouwgordijnen die je hebt gezien? Wat nou als je muur een andere kleur krijgt? Zorg ervoor dat de kleur van je gordijnen een neutrale kleur hebben zodat ze ook goed lijken als er wat in je interieur verandert.
  • Gordijnen. Veel mensen gebruiken vouw- of rolgordijnen om achter hun normale gordijnen te hangen. Passen de kleuren goed bij elkaar?
  • Strepen. Heb je gordijnen gezien met strepen? Vergeet niet dat horizontale strepen je ruimte breder laten lijken en verticale strepen laten de ruimte hoger lijken.
  • Formaat. Wil je de gordijnen voor de kozijnen hangen of voor de muur? Vaak oogt het mooier en netter om ze tegen de kozijnen te bevestigen. Wanneer je ze naar beneden rolt, rollen ze mooi strak tegen de kozijnen.