Geef je woning extra sfeer met wanddecoratie

Wanddecoratie

Je woning inrichten is iets dat je niet zomaar doet. Het grote aanbod van banken, stoelen, kasten en vele andere meubels maakt het maken van een keuze niet gemakkelijk. Tevens zal je wellicht een vloer moeten aanschaffen en de muren een ander tintje willen geven. Om het geheel compleet te maken, worden er ook nog vele accessoires aangeboden. Een voorbeeld van een accessoire is wanddecoratie. Je zou kunnen kiezen voor een mooi schilderij of fotolijstjes, maar er zijn ook vele andere mogelijkheden om je woning extra sfeer te geven. Je hebt genoeg andere muren over die wat extra’s kunnen gebruiken.

Bij OTTO vind je vele soorten wanddecoratie. Wat dacht je van een mooie wandkandelaar, een bloem of een spiegelraam? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanddecoratie die je kunt vinden op onze webshop. Ontdek in onze collectie welke accessoires leuk bij je inrichting te combineren zijn.

Tips om je woning in te richten

In woonwinkels en vele websites worden er veel leuke voorbeelden gegeven om je woning leuk in te richten, alleen dit lijkt makkelijker dan het is. Waar moet je beginnen om ook een leuk interieur te krijgen? We geven een aantal handige tips om je woning stijlvol in te kunnen richten, zonder de hulp van een deskundige en voor als je geen oneindig budget hebt.

  1. Stijl. Voordat je begint met het ontwerp is het van belang om te weten welke stijl je mooi vindt of welke stijl je wilt aanhouden. Vind je het moeilijk om te bepalen welke stijl je mooi vind? Koop een aantal woonbladen of bezoek woonwinkels. Kijk goed naar welke dingen je mooi vindt en noteer deze. Houd je van een moderne of meer van een klassieke look? Vind je hout mooi of heb je liever hoogglans? Op het web zijn ook talloze sites te vinden waar je inspiratie op kan doen.
  2. Budget. Het belangrijkste bij het inrichten is vaak je budget. Men denkt vaak dat je met een hoog budget meer mogelijkheden hebt, maar dit hoeft niet altijd op te gaan. Ook met een relatief laag budget kan je heel ver komen. Er zijn genoeg webshops of winkels waar je tegen een betaalbare prijs leuke meubels en accessoires kunt aanschaffen. Maak vooraf een lijstje met de dingen die je wilt kopen en welk budget je er voor hebt. Schat het ruim in zodat de kosten op het eind niet flink tegenvallen. Je koopt vaak meer dan je denkt.
  3. Moodboard. Wanneer je weet welke stijl je ongeveer wilt aanhouden en welk budget je hebt, kun je een moodboard gaan maken. Pak een groot vel papier en neem alle foto’s en afbeeldingen die je hebt verzameld bij elkaar. Welke dingen passen goed bij elkaar en welke kleuren zijn leuk? Met een moodboard kan je losse onderdelen laten samenhangen en tot nieuwe ideeën komen.
  4. Verf. Na het maken van je moodboard heb je waarschijnlijk een goed idee van de kleuren die je wilt gebruiken. Wanneer je de meubels definitief hebt aangeschaft, kun je overgaan met het kopen van de verf of behang.