Een wandkapstok biedt genoeg ruimte voor alle jassen


De kapstok is speciaal ontworpen voor het ophangen van jassen. Vroeger werden niet alleen jassen aan de kapstok opgehangen, maar ook hoeden hadden werden er opgeborgen. In oude films wordt vaak het beeld weergegeven dat mannen bij binnenkomst van een bar in één worp de hoed aan de kapstok probeerden op te hangen. Tegenwoordig bieden kapstokken naast genoeg haakjes en hangers voor jassen, vaak een hoedenplank voor hoeden en ruimte voor paraplu’s.


Verschillende type kapstokken

Grofweg zijn er twee soorten kapstokken: kapstokken met kledinghangers, waar jassen aan kledinghangers opgehangen worden, en kapstokken met haakjes, waarbij jassen direct aan de kapstok worden opgehangen. Verder kan er onderscheid worden gemaakt tussen een kapstok die aan de wand wordt bevestigd en een losstaande kapstok.

Staande kapstokken staan, zoals het woord al zegt, op zichzelf. Staande kapstokken zijn er zowel met haakjes, als met kledinghangers. Ga je voor een klassieke houten model of voor een moderne kapstok van staal? Kies de kapstok die het beste aansluit bij jouw wensen en de rest van het interieur. Een extra voordeel van staande kapstokken is dat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Heb je bijvoorbeeld een feestje? Verplaats dan de kapstok gemakkelijk van de hal naar de woonkamer zodat er meer ruimte is bij de kapstok.

Een wandkapstok wordt, aan de muur bevestigd. Wandkapstokken zijn hierdoor vooral ideaal en praktisch voor in kleine ruimtes. De ruimte wordt namelijk optimaal gebruikt door de jassen tegen de muur aan weg te hangen. Ruimte op de vloer wordt bespaard, en onder de wandkapstok kan dan eventueel nog een schoenenkast worden geplaatst. Zodat niet alleen de jassen mooi opgeborgen kunnen worden, maar ook de schoenen. Vooral bij nat weer is dit erg handig, door de schoenen en natte jassen in de hal te laten, voorkom je dat het binnen in huis vies wordt. Er zijn wandkapstokken met haakjes en met kledinghangers. Wat vind je makkelijker? En hoeveel ruimte voor jassen heb je nodig? Houd hier rekening mee wanneer je een passende kapstok probeert te vinden.


Wandkapstokken bij OTTO

OTTO heeft een divers aanbod wat betreft kapstokken. Zowel staande- als wandkapstokken zijn te vinden in het assortiment. Een staande kapstok heeft allure en een wandkapstok is ideaal voor in kleine ruimtes. Maak optimaal gebruik van een kleine ruimte door de jassen tegen de muur weg te hangen. Er zijn wandkapstokken van verschillende materialen, zoals metaal of hout. Zo vind je altijd een wandkapstok die past bij jouw interieur. Je hebt niet alleen de keus tussen verschillende materialen. Je kan daarnaast ook kiezen voor wandkapstokken met haakjes of met hangers. Kies voor wat jij het makkelijkst vindt.