Verlicht je muren met sfeervolle wandlampen

Een toegevoegde waarde voor je interieur

Extra sfeer geven in je woning kan op verschillende manieren. Je kan beginnen met het kleuren van je muren of het aanschaffen van meubels. Deze geven je woning vaak een bepaalde stijl, maar niet gelijk een gezellige sfeer. Een woning zonder accessoires zal al snel een kille ruimte lijken. Met het gebruik maken van schilderijen, planten, foto’s en nog vele andere accessoires geef je je interieur kleur en gezelligheid. Ook kan sfeerverlichting een toegevoegde waarde zijn voor je inrichting. Er zijn lampen in vele verschillende uitvoeringen en door deze diversiteit kan je in elke ruimte een sfeerverhogend effect creëren.

Wandlampen bij OTTO

Heb je in je woning donkere hoeken waar moeilijk licht kan komen? Dan zijn wandlampen een echte toevoeging voor je woning. Met wandlampen kun je muren verlichten en kun je donkere plekjes ook voorzien van licht. Door je verlichting gericht te schijnen op de donkere plekken zorgt dit voor een ruimtelijk effect in je woning. Er zijn wandlampen die naar boven kunnen schijnen, maar ook wandlampen die naar beneden kunnen schijnen. Kijk eens op onze webshop welke wandlampen jouw voorkeur hebben. We hebben bijvoorbeeld ook meerdere plafondlampen en vloerlampen in dezelfde stijl als de wandlampen, zodat je deze mooi kan combineren.

Het belang van licht

Voldoende licht is voor de mens een erg belangrijk onderdeel voor de psychische en fysieke gezondheid. De hoeveelheid licht beïnvloedt ten eerste onze biologische klok, want overdag helpt onze de stof melatonine aan te maken. ’s Nachts wordt deze stof afgebroken en dit maakt ons ontspannen en slaperig. Mensen die voor het slapen gaan aan veel (kunst)licht worden blootgesteld, kunnen daarom vaak moeilijk in slaap komen. Tevens zorgt licht ervoor dat we extra vitamine D aanmaken in ons lichaam. In de donkere maanden van het jaar, zorgt het afnemen van daglicht voor vele mensen voor een winterdepressie. Dit kan onder andere leiden tot vermoeidheid, somberheid, verstoring van het eetpatroon en sociale isolatie.

Er zijn vele onderzoeken naar gedaan, maar er is geen volledige onderbouwing voor dit verschijnsel. Onderzoekers suggereren dat het onder andere te maken heeft met een verstoring van het bioritme. Een vorm van winterdepressie wordt ook wel ‘winterblues’ genoemd. De symptonen zijn vergelijkbaar met die van winterdepressie, maar in kleine mate. Mensen met winterblues hebben voornamelijk last van vermoeidheid, een verstoord ritme en meer slaapbehoefte. Er wordt geschat dat jaarlijks zo’n 1 miljoen mensen last hebben van winterblues.