Decoreer en geef de kamer een persoonlijk tintje met wandplanken

Decoratie is leuk in elke ruimte van je huis. Witte muren kunnen de ruimte een kille uitstraling geven. Door accessoires te gebruiken geef je de kamer een persoonlijk tintje en sfeer. Er zijn verschillende manier om je witte muren op te vrolijken. Muurdecoratie kan je interieur de oppepper geven die nodig is. Zo zijn er muurstickers, posters, en schilderijen te vinden om de muur aan te kleden. Wat al deze muur decoratie gemeen heeft, is dat het zeker uitstraling biedt maar geen opbergruimte.

Wandplanken

Wandplanken zijn zowel decoratief als functioneel. Je kunt er dingen opbergen of je kunt een wandplank gebruiken om er allemaal mooie accessoires op uit te stallen. Je kunt meer spulletjes kwijt op een wandplank dan je denkt! Plus mooie spullen mogen gezien worden, ze hoeven niet achter deurtjes opgeborgen te worden. Op een wandplank stal je je mooiste spulletjes uit. Fotolijstjes, boeken, vaasjes of andere versiering zorgen er op deze manier voor dat de muur aangekleed wordt. Het is een persoonlijke vorm van decoratie én de ruimte wordt optimaal benut.

Mooie wandplanken zijn handig voor het decoreren van muren en het uitstallen van woonaccessoires. Meestal zijn wandplanken rechttoe rechtaan, maar je kunt een wandplank op verschillende manier toepassen in je huis. Voor een creatieve muurversiering kan je gaan voor wandplanken van verschillende maten. Er zijn kleine en smalle wandplanken te vinden maar ook brede en diepe wandplanken. Op deze manier kan je er verschillende spullen op kwijt. Fotolijstjes maar ook een mooie theepot of vaas bijvoorbeeld. Een handige tip bij het ophangen is om onderaan de muur te beginnen en eerst de plek op de muur af te tekenen. Op deze manier kom je altijd goed uit. Je hoeft niet altijd af te meten waar de planken komen te hangen. Wanneer je de planken op gevoel op de muur bevestigt, geeft dit een nonchalante uitstraling.

Er zijn wandplanken van verschillende materialen. De gebruikte materialen hebben allemaal een andere sfeer. Heb je een landelijk interieur? Ga dan voor een houten wandplank. Heeft jouw huis een moderne look? Kies dan een wandplank gemaakt van hoogglanzend mdf.

Een andere variant dan de rechte wandplank zijn wandplanken die de hoek om gaan. Dit kun je ook gemakkelijk zelf maken. Zorg dat je een lange en een kortere plank hebt. Bevestig de lange plank dicht bij de hoek van de muur en laat deze iets uitsteken. Vervolgens bevestig je de kortere wandplank om de hoek ertegenaan. Zo heb je een unieke wanddecoratie en genoeg ruimte om allerlei leuke spulletjes op te zetten.

Door de accessoires die op de wandplank staan om de zoveel tijd af te wisselen, geef je je kamer in een handomdraai een nieuwe uitstraling.

Zwevende wandplanken

De mooiste manier om wandplanken op te hangen, is zo dat je de montage niet ziet. Planken die op deze manier worden opgehangen worden ook wel zwevende wandplanken genoemd, dit omdat ze lijken te zweven. De wandplank wordt een met de muur doordat er geen montagematerialen zichtbaar zijn. Belangrijk is wel dat de muur stevig genoeg is om de plank en de spullen die erop staan te kunnen dragen. Let goed op bij het aanschaffen van wandplanken wat het maximale gewicht is dat ze kunnen dragen.