Decoratieve en functionele wandrekken

Een wandrek als decoratie

Een saaie muur maar een schilderij niet je smaak? Of niet genoeg ruimte voor al je interieur accessoires? En wil je niet nóg een kast in je kamer? Dan is een wandrek misschien wel de oplossing. OTTO biedt verschillende wandrekken aan: van modern tot landelijk, van een plank tot een hangend kastje. Allerlei kleuren, verschillende materialen en andere stijlen zorgen er voor dat er iets te vinden is voor elk interieur. Wat je er allemaal in en op kan zetten, is afhankelijk van de afmetingen en het draagvermogen. Zo is een enkele plank perfect voor het tentoonstellen van fotolijstjes, kaarsjes of andere accessoires. In een hangend kastje met verschillende vakken kan je bijvoorbeeld ook al je dvd’s kwijt. Mocht je niet willen dat iedereen alles kan zien, er zijn ook hangende kastjes met deurtjes. Daarnaast is een wandrek gebaseerd op een ladder een echte blikvanger in je huis en biedt tevens ook veel bergruimte.

Verschillende soorten wandrekken

Door het aanbod van verschillende modellen en verschillend materialen zoals grenen, hout, mdf en kunststof, past een wandrek in verschillende ruimtes in je huis. Een houten plank boven de televisie in een landelijk interieur, en een wandrek van mdf in een leuke kleur is perfect om voorleesboekjes op te zetten in de slaapkamer van de kinderen. Wantrekken kunnen extra ruimte creëren in woonkamers, keukens, op kantoor en in de slaapkamer. Doordat je een wandrek makkelijk boven andere apparatuur en meubels hangt, zoals boven de tv of in de keuken, neemt het niet zoveel ruimte in beslag. Maar het kan net genoeg zijn om spulletjes kwijt te kunnen. Een wandrek is praktisch maar heeft daarnaast ook een decoratieve functie: een muur is niet meer zo leeg en een schilderij is daarom niet meer nodig.

De bevestiging van een wandrek

Qua bevestiging zijn er ook verschillende opties. Een wandrek kan tegen de muur steunen zoals een ‘ladderrek’. Het wandrek wordt dan op een paar punten vastgezet. Een andere optie is om het wandrek tegen de muur te bevestigen door middel van beugels waar de plank op steunt. Het is ook een optie om te gaan voor blinde bevestiging. Een wanddrek lijkt op deze manier aan de muur te plakken. Het stalen montagesysteem is in het wandrek verwerkt en is om deze reden onzichtbaar. Voor welke manier je ook kiest, over het algemeen is een wandrek makkelijk zelf te plaatsen wanneer de bijhorende handleiding wordt gevolgd.