Ga voor een wastafelkraan die bij jouw wastafel past. Er is voor iedere wastafel een bijpassend model!

Design badkamerkranen voor in de badkamer

Water is eigenlijk waar de badkamer om draait. De douche, het bad, de wastafel, de wc, overal is water voor nodig. Om de wc door te trekken, tanden te poetsen of een lekker bad te nemen. De badkamerkranen zijn essentieel. Naast de uitstraling is ook duurzaamheid en waterbesparing steeds belangrijker geworden. Hier kunnen badkamerkranen ook een rol in spelen, denk bijvoorbeeld aan thermostaatkranen.

Verschillende badkamerkranen

Er zijn onder andere douchekranen, douche panelen, douchekoppen, regendouches, wastafelkranen, badkranen, watervalkranen en klassieke badkamerkranen. De verschillende type badkamerkranen geven een andere uitstraling aan je badkamer. Door een geschikte badkamerkraan te kiezen voeg je iets toe aan de sfeer in je badkamer. Wil je dat jouw badkamer eruit ziet alsof je een spa bezoekt? Dan zijn waterval kranen en douche panelen echt iets voor in jouw badkamer. Houd je meer van een klassiek thema, dan zijn de klassieke badkranen geschikt.

Naast de verschillende designs dragen ook de gebruikte materialen bij aan de uitstraling. Gebruikte materialen voor badkamerkranen zijn bijvoorbeeld: chroom, aluminium, messing en gelakt messing. Deze materialen hebben een andere uitstraling. Gelakt messing in een donkere kleur staat stoer in een interieur, terwijl een glanzende kraan van chroom een klassieke look heeft.

De manier waarop badkamerkranen bevestigd worden kan ook verschillen. De meest gangbare manier is om de wastafelkraan te bevestigen aan de wastafel, op deze manier kunnen de slangen en aansluitingen ook goed worden weggewerkt. Er zijn ook kranen voor de wastafel die op de muur bevestigd kunnen worden. Bij de douche en het bad worden de kranen veelal op de muur bevestigd.

Badkamerkranen bij OTTO

In het assortiment badkamerkranen bij OTTO vind je een kraan die past bij jouw badkamer. Er zijn verschillende designs en materialen beschikbaar. Zo vind je een badkamerkraan met de uitstraling die jij wilt. Badkamerkranen dragen bij aan de sfeer in je badkamer en maken een verschil met betrekking tot waterbesparing. Een stortdouche of een klassieker model, wat past bij jou?