Een weegschaal is een instrument waarmee je gewicht kan worden bepaald. Weeg je op je eigen weegschaal.

Digitale personenweegschalen

Van een veer naar een digitale weegschaal

Met een weegschaal kunnen verschillende voorwerpen worden gewogen om zo het gewicht te bepalen. Je eigen gewicht kun je achterhalen met een personenweegschaal. Doorgaans heeft een personenweegschaal een bereik tot de 150 kg. Tegenwoordig zijn de meeste weegschalen elektrisch of digitaal. Een hele vernieuwing in vergelijking met de eerste weegschaal. Deze weegschaal werkte namelijk met behulp van een veer. De kracht van de veer gaf aan wat het gewicht was van degene die op de weegschaal stond. De digitale weegschalen die we tegenwoordig bijna alleen nog meer zien, hebben meerdere functies. Zo kunnen ze het vetpercentage in je lichaam berekenen en je watermassa meten. Vrijwel alle sportscholen hebben een digitale weegschaal, zodat je kan kijken of een gewichtstoename een gevolg is van meer vet of juist meer spiermassa. Dit laatste is natuurlijk waar het om gaat in de sportschool!

Je gewicht op peil houden

Als je je gewicht op peil wil houden of een aantal kilo’s wil kwijtraken, dan is het belangrijk dat je een gezonde leefstijl hebt. Wij zullen je enkele tips geven die belangrijk zijn voor een gezonde leefstijl:

  1. Zorg dat je je dagelijkse behoefte calorieën en vetten binnen krijgt. Te weinig is ongezond, evenals teveel aangezien dat resulteert in overgewicht.
  2. Start je dag met een ontbijt. Veel mensen slaan dit over, terwijl dit juist ontzettend belangrijk is! Het zorg namelijk dat je spijsvertering aan het werk gaat.
  3. Sla teveel tussendoortjes over. Dit kan middels balans en ritme. Zorg voor drie maaltijden per dag: ontbijt, lunch en diner. Als je je hier aan houdt en aan vaste tijden, dan zal je merken dat je minder trek hebt in lekkere tussendoortjes die ongezond zijn. Natuurlijk is een stuk fruit, een biscuitje of wat anders lekkers op zijn tijd niet erg.
  4. Drink veel water. Water is gezond voor je lichaam.
  5. Beweeg tot slot genoeg. Bij een gezonde leefstijl hoort beweging. Sporten is niet alleen goed om je gewicht te behouden, maar het is ook goed voor je gezondheid. Je zult je al gauw fitter voelen als je een aantal uren in de week beweegt.

Personenweegschaal bij OTTO

Voor een digitale weegschaal zit je in de webshop van OTTO goed. Je vindt er een groot aanbod, van traditionele weegschalen, tot moderne en design ontwerpen. Maar ook reisweegschalen, voor als je een weekend weg gaat of een vakantie voor de boeg hebt, behoren tot het aanbod. Bekijk het assortiment en bestel eenvoudig een weegschaal online.