Woonkamermeubels

Inhoudsopgave

Wat zijn moderne woonkamer meubels?
Welke meubels zijn geschikt voor een kleine woonkamer?
Hoe kun je meubels in de woonkamer het beste neerzetten?
Inrichten: basis tips voor de woonkamer
De zithoek - het centrum van de woonkamer
De TV
De leeshoek - terugtrekken uit het dagelijks leven
Erfstukken en lievelingsspullen
Individuele muren
Woonkamermeubels met grote impact

Wat zijn moderne woonkamer meubels?

Moderne woonkamermeubels met een combinatie van eenvoudige elegantie, harmonieuze kleuren en stedelijke elementen. De trend is makkelijk uit te leggen; weinig details en afgeronde vormen. Het geheim van de moderne woonkamer meubels ligt in zijn diversiteit. Ze zijn namelijk zowel elegant als functioneel. Waar een normale slaapbank voor comfort zorgt en een stevige plank voor opruiming, zorgen gekleurde kussens, tapijten en een staande lamp ervoor dat het plaatje af is. Als blikvanger, een lees- en TV-hoek direct naast de woonkamer met leuke zithoek. Een optische highlight voor de kamer doe je met een lichte dressoir in glanzend of imitatie hout. Het gebruik van alledaagse objecten voor andere doeleinden is in deze stijl veel voorkomend. Zo wordt de staalgrijze keukenstoel tentoongesteld in de woonkamer, het dienblad decoratief aan de muur gehangen en het badkamerkrukje als bijzettafel gebruikt.

Welke meubels zijn geschikt voor een kleine woonkamer?

Voor kleine kamers is het slim om te kiezen voor multifunctionele meubels. Banken, kasten en dressoirs nemen immers al snel veel plek in. Met weinig moeite verander je je bank in een slaapbank voor je gasten. De voordelen zijn duidelijk: meer ruimte en lagere kosten, het meubelstuk hoeft immers maar één keer gekocht te worden. Flexibele zitmogelijkheden zijn ook belangrijk, zo hoef je je kamer niet vol te zetten met stoelen, maar kun je je gasten wel altijd een zitplaats geven. Zet de zitplaatsen niet te dicht naast elkaar, dit laat de kamer namelijk kleiner lijken. Daarnaast lijkt de kamer groter als je lichte, slanke meubels kiest waar alleen de poten op de grond staan. Een andere optie om de ruimte groter te laten lijken, is met glas of spiegels. Bij de verlichting geldt: beter verschillende kleinere lampen in de kamer dan één grote lamp; dan lijkt de kamer lichter en meer open. De mooiste dressoirs, stoelen en kasten bekijk je gewoon online bij OTTO.

Hoe kun je meubels in de woonkamer het beste neerzetten?

Ruimtes die optisch in verschillende delen worden onderverdeeld, werken in ons hoofd goed. Er moeten mooie overgangen gemaakt worden voor de verschillende niveaus: banken tussen planken die op oog hoogte hangen verstoren de kamer en is ongezellig. Vooral de ruimte bij de ramen en deuren moet leeggelaten worden. Bij hoekbanken in L-vorm heb je twee mogelijkheden: je kunt ruimte besparen en de langste zijde tegen de muur zetten of je gebruikt deze als scheidingswand.

Inrichten: basis tips voor de woonkamer

voor velen is de woonkamer het hart van het huis, de woonkamer is namelijk voor ontspanning, een gezellige familieavond of avondjes met vrienden. Het is een plek om te ontspannen, maar ook een toevluchtsoord van het vaak alledaagse, hectische leven. Daarom is het belangrijk dat het wordt ingericht op basis van persoonlijke voorkeuren. Het is echter raadzaam om een paar tips te volgen, zodat je een ruime, lichte en bovenal gezellige woonkamer kan creëren. Door de grootte van je ruimte kunnen je woonkamermeubels zoals kasten, stoelen en dressoirs kleine eilandjes worden, die een huiselijke sfeer creëren.

De zithoek - het centrum van de woonkamer

In de eerste plaats is het essentieel voor elke woonkamer dat je een uitnodigende bank, fauteuil en salontafel hebt. De zitgroep kan overal in de kamer geplaatst worden, maar hou in gedachte dat mensen het beste communiceren als ze tegenover elkaar zitten. Het beste is om de zithoek in het centrum van de kamer tot stand te brengen. Een kleine tip: heb je niet zo’n grote woonkamer, probeer een salontafel met opbergruimte zodat je genoeg opslagruimte hebt. Zo kun je alles wat je niet hoeft te gebruiken in de tafel laten verdwijnen en ziet je woonkamer er altijd netjes uit. Ook hoekbanken kunnen ruimtebesparend zijn. En wil je je woonkamer optisch groter laten lijken? Maak dan gebruik van spiegels! Je geeft je woonkamer een huiselijke boost als je decoratieve kussens op de stoelen en banken legt. Hiermee kun je ook goed een persoonlijke touch aan de kamer geven met opzichtige kleuren, opvallende patronen of juist subtiele kussen in rustige kleuren die zich aanpassen aan de reeds aanwezige kleuren. Het leuke van de kussentjes is dat je ze makkelijk kunt afwisselen, zo kun je in de winter voor rustige, donkere kleuren kiezen en deze in de zomer verruilen voor kleurige alternatieven. Accessoires zijn de finishing touch van je woonkamer!

De TV

Tegenwoordig is de TV niet meer het middelpunt van de huiskamer. Neergezet naast de bank, speelt hij in de ruimte een kleine rol. In de moderne tv meubel verdwijnt het toestel zelfs helemaal achter schuifdeuren en is alleen zichtbaar wanneer dit nodig is. Dit heeft als voordeel dat de woonkamer er gezelliger uitziet.

De leeshoek - terugtrekken uit het dagelijks leven

Wie genoeg ruimte in de woonkamer heeft, kan een speciale leeshoek tot stand brengen. Dit hoeft niet per se naast de bank, je kunt dit overal tot stand brengen. Als zitgelegenheid is er een XXL-bank, een gezelliger of relaxter alternatief is een vleugelstoel of ligstoel, afhankelijk van wat voor jou de beste oplossing is. Maak je leeshoek af met een staan lamp die voor genoeg licht zorgt. Bij de keuze van de lamp kun je kiezen voor een lichte, onopvallende lamp of voor een eyecatcher. Je kunt ook een boekenkast met al je favoriete boeken neerzetten; dit maakt een kamer namelijk aangenaam en persoonlijker.

Erfstukken en lievelingsspullen

Gekoesterde erfstukken, rommelmarkt poppen of heel bijzondere designer stukken hebben een ereplaats. Met een beetje ruimte tussen deze stukken en de rest van je meubels, kunnen ze mooi tot hun recht komen als je ze bijvoorbeeld ophangt aan de muur. Je kunt ze ook in een dramatische scène zetten door de juiste belichting.

Individuele muren

Hoe een muur in een kamer staat speelt natuurlijk een belangrijke rol in het proces van de kamer inrichten. Een individuele muur biedt veel ruimte om persoonlijkheid te geven aan de kamer. Foto’s en kleurenpaletten zeggen namelijk niet alleen iets over de persoon die er woont, maar maken de kamer ook speciaal. Er zijn talloze verschillende manieren waarop je de muur kan inrichten en je kan dit doen hoe je zelf mooi vindt. Denk aan een fotogalerij, behang, grote kunstwerken, een foto behang of een eenvoudig gekleurde muur. Je moet natuurlijk bij het ontwerpen van de muur de stijl van de rest van de woonkamer in je hoofd houden.

Woonkamermeubels met grote impact

Sommige woonkamer meubels en accessoires geven de ruimtes een bijzondere sfeer: met open planken is de ruimte verdeeld, niet alleen in kleine stukjes, maar de plankjes bieden ruimte voor leuke woonaccessoires. Openhaard liefhebbers kunnen deze ook plaatsen in de kamer, je kan ook kiezen voor een schouw, dit zorgt gelijk voor veel gezelligheid. Ook zijn zonwering en gordijnen een goede manier om de kamer een gezellige sfeer te geven. Onthoud dat het in eerste plaats belangrijk is dat de meubels die in de kamer zijn naar jou smaak zijn. Om voor een goede sfeer te zorgen, moet je één stijl doorvoeren in de kamer met accessoires in dezelfde kleurtonen. Met kleuraccenten creëer je kleine blikvangers en geef je de woonkamer persoonlijkheid. Bestel je kasten, stoelen en hoekbanken nu gemakkelijk online via OTTO.