Een mooie zithoek draagt bij aan de gezelligheid

De zithoek is wellicht het belangrijkste element van een woonkamer. Of het huis wordt bewoond door een groot gezin met veel kinderen, een jong koppel of een oud stel, een zithoek is veelal een gezellige ruimte binnen het huis. Niet alleen staat het gezelliger dan de traditionele indeling met een bank en wat stoelen, een zithoek is ook functioneel en biedt genoeg zitruimte. Er kan bezoek ontvangen worden, lekker tv worden gekeken, of gewoon heerlijk gerelaxt worden. Waar de ruimte ook voor wordt gebruikt, een zithoek moet zitcomfort hebben, veelzijdig zijn en passen bij de rest van het interieur. Zowel voor een modern als landelijk interieur zijn passende zithoeken te vinden, zodat het perfect aansluit op de rest van de woning. En afhankelijk van de grootte van de ruimte waar de zithoek wordt geplaatst, zijn er verschillende modellen beschikbaar. OTTO heeft veel verschillende zithoeken in het assortiment, zodat er vast iets tussen zit naar jouw smaak. Sommige modellen beschikken onder andere over verstelbare hoofdsteunen en sommige zithoeken hebben zelfs een slaapfunctie: de bank kan dan makkelijk worden omgebouwd tot een bed.

Materialen. Zoals eerder gezegd moet een zithoek vaak aansluiten bij de rest van het interieur. Dit kan onder andere door het model, maar ook door de gebruikte materialen. Een zithoek van stof geeft een andere uitstraling dan een zithoek van leer. Een zithoek van microgaren past door zijn zachte uitstraling goed bij een landelijke inrichting, en een leren zithoek of een zithoek van imitatieleer zal eerder terugkomen in een modern interieur. Naast volledige stoffen en leren zithoeken wordt veel gebruik gemaakt van een combinatie van materialen. Door het aanbod van een specifiek model in verschillende materialen is er voor ieder wat wils.

Onderhoud. Qua onderhoud is het meestal, bij normaal gebruik, voldoende de zithoek eens per week te ontdoen van stof en kruimels met een stofzuiger. Een zithoek van microgaren en een imitatie leren zithoek kunnen makkelijk onderhouden worden: stof kan verwijderd worden met een vochtige doek. Een zithoek van echt leer zal bij diepe vlekken of vervuiling gereinigd moeten worden met speciale reinigingsmiddelen, om te voorkomen dat het leer uitdroogt.