Diverse zitmeubelen om je inrichting compleet te maken

De oorsprong van zitmeubelen

Zitmeubelen horen al eeuwenlang tot het meubilair in onze huizen. Van oudsher komen de meubels uit het Oude Egypte. In deze tijd werden er zitmeubelen zoals de stoel met armleuningen, krukjes en vouwstoelen gebruikt. Kwalitatief zitmeubilair was destijds alleen nog weggelegd voor de rijken. Vooral onder de farao’s was het zitmeubilair populair, want de meesten hadden een eigen koningszetel. Op deze zetels werd vaak een dier afgebeeld, zoals een tijger, luipaard of olifant. De slaven moesten het vaak doen met simpele krukjes. Na verloop van tijd kwam er steeds meer interesse vanuit het buitenland, waardoor het meubilair een belangrijke bron van werkgelegenheid was in Egypte. Pas vele jaren later kwam er steeds meer variëteit onder het zitmeubilair. Ze werden niet alleen van hout gemaakt, maar kregen ook een stoffen bekleding.

Van luxe meubel naar leefmeubel

Voor de jaren ’60 werden zitmeubelen als een bankstel of een fauteuil nog amper gebruikt. Het waren luxe meubels welke vaak de beste plek in het huis kregen en meestal alleen op zondag gebruikt werden. Er mocht alleen met nette kleding op de bank of fauteuil gezeten worden. Pas na de jaren ’60 kwam hier verandering in. Ze werden steeds intensiever gebruikt en ook op andere dagen mocht er op gezeten worden. Televisie kijken, eten, luieren; de zitmeubelen veranderden van een luxe meubel naar een leefmeubel. Tegenwoordig is het zitmeubilair niet meer weg te denken uit onze woningen. 

Zitmeubelen bij OTTO

OTTO biedt een ruim assortiment aan allerlei soorten zitmeubilair. Hierbij kun je denken aan banken zoals hoekbanken, ruime landelijke banken, leren banken, 2- & 3 zitsbanken, slaapbanken, XXL banken en chaise longues. Tevens heeft OTTO klassieke en moderne fauteuils in diverse materialen. Om lekker te kunnen luieren, kun je bij OTTO ook terecht voor zitzakken. Om het makkelijk te maken, biedt OTTO ook complete zithoeken, waarbij diverse bijpassende meubelen worden aangeboden. Houd bij je aankoop rekening met het onderhoud van de zitmeubelen, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt.