Bankstellen outlet

In de online bankstellen outlet van OTTO vind je een breed assortiment aan banken die je voor een scherp prijsje kunt aanschaffen! Misschien vind je hier jouw ideale droombank met een flinke korting. Dezelfde kwaliteit, hetzelfde comfort, voor een mooie prijs.

Inhoudsopgave

Welke type banken zijn er?
Welke stijl bank kies je?
Welke bank past bij mij?
Wat moet ik overwegen tijdens het kopen van een bank?
Grootte van de bank
Kleur van de bank
Materiaal van de bank
Verzorging van banken
Hoe maak je een bank schoon?
Hoe behandel je lederen bekleding?

Welke type banken zijn er?

De zoektocht naar de perfecte bank vergt tijd en moeite. De bank is vaak het middelpunt van de woonkamer en wordt dus graag met zorg uitgekozen. Naast algemene aspecten zoals grootte en type bank, is de kleur en het materiaal erg belangrijk. Het is belangrijk verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Bij OTTO proberen we de keuze makkelijker voor je te maken door verschillende type banken aan te bieden. Hieronder volgt een lijstje met type banken:

  • 2-zits en 3-zits banken: deze type banken zijn het populairst over de hele wereld. Met 2- en 3-zits banken creëer je een comfortabele en gezellige zithoek. 2- en 3-zits banken worden in woonkamers vaak gecombineerd met een stoel, zo wordt het een echte zithoek. Voor 2- en 3-zits banken zijn ook speciale slaapbanken ontwikkeld. Met een handige functie tover je de bank om tot bed. Dit is vooral praktisch in kleine ruimtes of een-kamer-appartementen.
  • Grote banken: woon je in een loft of heb je een grote woonkamer waar de bank het middelpunt van de ruimte is? Dan past een grote bank daar perfect bij! In tegenstelling tot conventionele banken bieden XXL banken meer de gelegenheid om te ontspannen en relaxen. Daarnaast passen ze erg goed in een ruimte die dient als tv-kamer.
  • Hoekbanken: met zijn typische L-vorm zijn deze banken geschikt voor het optimaal benutten van een ruimte. Deze banken bieden daarnaast ook veel zitplaatsen. De diepte van de zitplaats biedt de mogelijkheid nog steeds comfortabel rechtop te zitten, terwijl de hoek van de bank ook de mogelijkheid biedt om op een ontspannen manier met de benen omhoog een boek te lezen of televisie te kijken. Hoekbanken onderscheiden zich dan ook door hun ruime aantal zit- en ligplaatsen. In L- of U-vorm zijn deze banken geschikt voor grote gezinnen of potentiële huisgenoten die houden van comfortabel samen zitten. Kinderen waarderen deze banken vaak vanwege hun oversized formaat.
  • Fauteuil of stoel: vrijwel iedereen heeft thuis wel een fauteuil of stoel. Deze meubelstukken zijn eenvoudig te verplaatsen vanwege hun kleine formaat. Wanneer je een keer meer mensen over de vloer krijgt, schuif je eenvoudig een stoel bij en creëer je snel meer zitplaatsen. Stoelen zijn vaak beschikbaar in hetzelfde model type als banken. Zo kun je een mooie set aanschaffen.

Welke stijl bank kies je?

Naast grootte, bekleding en kleur speelt de stijl van de bank ook een belangrijke rol. Een klassieke bank is bijvoorbeeld een Chesterfield sofa. Deze bank onderscheid zichzelf door zijn typische lederen bekleding met knopen. Het past goed in een elegant ingerichte woonkamer met donkere meubels, zoals de Engelse stijl. De zacht gebogen banken in retro-look doen je denken aan het interieur in de jaren ’50 en ’60. Daarnaast zou je ook gewoon kunnen kiezen voor een moderne bank met duidelijke contouren. Deze banken kun je veelzijdig combineren.

Welke bank past bij mij?

Voordat je een bank gaat aanschaffen is het belangrijk jezelf af te vragen welk type bank bij je past. Het is daarbij handig duidelijk te hebben waar je de bank vooral voor gaat gebruiken. Ben je op zoek naar een familie bank, ga je de bank als gezellige 2-zitter gebruiken met als extra functie een slaapbank of is het een bank als representatieve decoratie. Houd je eigen goed in het achterhoofd bij het aanschaffen van een nieuwe bank, jij moet hem tenslotte ook lekker vinden zitten.

Wat moet ik overwegen tijdens het kopen van een bank?

Naast de juiste maat en kleur is de bekleding van de bank belangrijk. Het speelt een doorslaggevende rol voor hoe comfortabel de bank is. Gestoffeerde meubels gemaakt van schuim, zijn zacht, maar kunnen na verloop van tijd vervormen. Dit kan de indruk wekken dat de bank is doorgezakt. Schimmel resistent en duurder zijn bekleed met een latex kern. Ze bieden een optimaal zitcomfort.

Grootte van de bank

Als je hebt bepaald op welke plek je de bank gaat neerzetten, kun je de afmetingen van de bank bepalen. Daarna kun je gericht gaan zoeken voor een bank met de juiste afmetingen. Je moet niet vergeten rekening te houden met de ruimte om de bank heen, een beetje speling is belangrijk. Waar de bank het best tot zijn recht komt in de ruimte hangt natuurlijk af van de mogelijkheden van de ruimte en persoonlijke voorkeuren. Het zitmeubel hoeft niet altijd standaard tegen de muur worden gezet. Hoekbanken zijn bijvoorbeeld geschikt als scheidingswand of om in het midden van een ruimte te plaatsen als hoogtepunt.

Kleur van de bank

Uiteraard is de keuze van de kleur van de bank ook erg persoonlijk. Over het algemeen is er een vuistregel: grote banken komen het best tot zijn recht in neutrale tinten, met een kleinere versie bank zou je ook voor felle kleuren kunnen kiezen. Voor grote banken zou je kussen kunnen gebruiken in felle kleuren. Natuurlijk moeten de kleuren overheen komen met de rest van de kleuren in de ruimte, zodat er een harmonieus totaalbeeld ontstaat. Daarnaast is de materiaalsoort ook een persoonlijke kwestie. Leer, stof, microvezel, iedereen moet het voor zichzelf beslissen. Tegenwoordig kun je een breed assortiment aan verschillende soorten kleuren en materialen vinden.

Materiaal van de bank

Zelfs materialen en patronen van meubelstoffen zijn onderhevig aan mode. Veel fabrikanten zijn zich bewust van de modetrends van het moment en bieden banken en fauteuils in moderne en onderhoudsvriendelijke materialen. Als je van plan bent een bank te kopen, heb je dus ook de keuze uit hippe materialen. Als je niet te lang aan een bepaalde kleur, materiaal soort of patroon wilt vastzitten zou je kunnen kiezen voor afneembare hoezen. Deze kun je gemakkelijk om de zoveel jaar vervangen. Je zou ook kunnen kiezen voor een tijdloze klassieker, zoals leer. Daarnaast zijn er ook duurdere hoezen in neutrale kleuren, die gemakkelijk in ieder interieur passen en waar je erg lang mee kunt doen.

Verzorging van banken

Aangezien de bank nagenoeg elke dag gebruikt wordt, vereist dat natuurlijk de nodige verzorging. Om op lange termijn plezier te hebben van je bank, helpt het de bank op regelmatige momenten grondig uit te zuigen. Wanneer je een bank hebt met afneembare hoezen, zou je deze ook eens in de zoveel tijd in de wasmachine kunnen stoppen. Wanneer er vlekken op de hoezen zitten, kun je deze voorzichtig behandelen met speciale reinigingsmiddelen. Een lederen bank kun je zo nu en dan inwrijven met speciale lederen lotion, om het leer soepel en mooi te houden. Wanneer je last hebt van hardnekkige vlekken zou je ook een professioneel schoonmaakbedrijf kunnen inschakelen.

Hoe maak je een bank schoon?

Vieze chocolade vlekken in de bank? Of gemorst met een drankje? Een klein ongeluk is zo gebeurt. Wanneer er een vlek in de bank zit is het belangrijk snel te handelen. Gebruik voor vloeistoffen eerst een droge doek om zoveel mogelijk te absorberen. Gebruik vervolgens alleen reinigingsmiddelen die volgens de wasvoorschriften worden aangeraden. Wrijf daarnaast niet te hard op de vlek, deppen werkt beter. Hiermee voorkom je dat de vlek in het materiaal wordt gewreven en dat het weefsel beschadigd.

Hoe behandel je lederen bekleding?

Leer is een natuurlijk materiaal wat niet moeilijk is te onderhouden. Voor dagelijks onderhoud is het voldoende zo nu en dan het leer een keer af te doen met een vochtige doek. Wil je voorkomen dat het leder gaat scheuren, behandel de producten dan eens in de zoveel tijd met speciale lederen verzorgingsproducten.