Betalen in termijnen

Als je je aankopen liever in termijnen betaalt dan in één keer, dan is dat bij OTTO mogelijk. Hieronder leggen we uit hoe je in termijnen kunt betalen.

Wat houdt betalen in termijnen in?

Als je kiest voor betalen in termijnen, openen wij automatisch een OTTO-privérekening. Kort nadat je je bestelling hebt ontvangen, ontvang je per e-mail of post een rekeningoverzicht. Op het rekeningoverzicht staan o.a. het totaal te betalen bedrag en het minimaal te betalen termijnbedrag. Vervolgens betaal je elke maand minimaal het minimaal te betalen termijnbedrag. Je mag natuurlijk ook meer betalen als je je openstaande saldo eerder wilt aflossen.

Kunnen ook nieuwe klanten betalen in termijnen?

OTTO heeft de plicht om er voor te zorgen dat je maandelijkse betalingsverplichtingen binnen je budget passen. Daarom wordt voor bestaande én nieuwe klanten de kredietwaardigheid getoetst voordat we betalen in termijnen kunnen aanbieden. Indien je over de limiet van € 250 heen gaat, kan het zijn dat we een inkomens- en lastentoets moeten afnemen, vanwege wettelijk vastgelegde regelgeving.

Hoe kan ik de maandbedragen berekenen?

Op de productpagina staat informatie over betalen in termijnen en een linkje waar je op kunt klikken om het maandbedrag te berekenen. Je krijgt dan tevens informatie over o.a. de looptijd van het krediet, en het totaal te betalen bedrag inclusief rente. Zodat je zelf een goed overwogen keuze kunt nemen om wel of niet in termijnen te betalen.

Hoe werkt de rekenhulp voor betalen in termijnen?

In de rekenhulp staat het bedrag van het artikel al ingevuld als aankoopbedrag. Het minimale maandbedrag en de maximale looptijd staan ook ingevuld. Wil je bijvoorbeeld een hoger bedrag aflossen per maand, dan kun je in de rekenhulp het maandbedrag zelf aanpassen, door het plusje te gebruiken of een ander bedrag in te typen. Automatisch wordt dan de nieuwe looptijd berekend en de totale kosten. Op deze manier kun je zelf flexibel bepalen hoe veel je per maand wilt betalen in termijnen en hoe lang je wilt doen over het aflossen van de termijnen.

Welke artikelen kan ik betalen in termijnen?

In principe kun je alle artikelen in termijnen betalen vanaf een minimum orderbedrag van € 75. De rekenhulp tonen we bij artikelen vanaf € 75, dus je kunt denken aan wasmachines, bankstellen,  kasten, telefoons, koelkasten, boormachines, spelcomputers, matrassen en nog veel meer. Voor zulke artikelen kan het prettig zijn als je kunt kiezen voor betalen in termijnen.

Heb je nog meer vragen over betalen in termijnen? Kijk hier voor meer informatie.