Wij vieren feest want OTTO bestaat 40 jaar! Heel 2019 hebben wij jullie al verrast met spectaculaire feestkortingen, winacties en jubileumaanbiedingen. Maar wij willen jullie nog meer verrassen! Om dit te vieren nemen wij jullie mee in een tijdmachine. Welke items droegen we vroeger waar je nu écht niet meer in gezien wil worden? En wat mocht de afgelopen 40 jaar écht niet ontbreken in jouw gaderobe? Laten we teruggaan in de tijd en de mode door de jaren heen bekijken. Maar dan is de grote vraag: Wat komt er nu?

 

Een nieuw decennium is bijna aangebroken en dat betekent een volledig nieuwe kijk op de modetrends. Want als we iets hebben geleerd in de afgelopen jaren is het dat de mode-industrie nooit stilstaat. Maar hoe zal de mode er in de komende jaren uit gaan zien? Bij die vraag hebben wij jullie hulp ingeroepen. Jullie hebben onze toekomstmode voorspeld! Welke kleding gaan we dragen? En welke schoenen gaan we dragen? Hoe stylen we ons kapsel? Wat voor make-up dragen we? Het zijn allemaal vragen waar jullie antwoord op hebben gegeven. Verschillende leuke inzendingen zijn binnen gekomen, met superleuke ideeën over de toekomstmode. Iris Slagter en Suzanne van de Ven zijn de gelukkige winnaressen. Zij hebben de leukste voorspellingen gedaan over de mode van onze toekomst. Ben jij benieuwd hoe wij ons de komende 10 jaar gaan kleden volgens onze winnaressen? Lees dan hier verder.

Jaren ’70
Dress for successHet is 1979 en OTTO verovert Nederland. Dress for succes is een echte trend eind jaren '70. Jurken, rokken en blazers met een schoudervulling zijn echte must. Sieraden en high heels maken het plaatje compleet. Modellen zien er perfect gestyled uit. Wil jij meer weten over deze tijd? Lees hier verder. 

Jaren ’80
Dress to impressEen nieuw decennium is van start gegaan. De jaren '80 staan op de stoep. Visnet-truitjes, korsetten, rokken, beenwarmers en kralenkettingen, wie kent ze niet? De 'Madonna look' is een echte hype. Wilde jij een echte fashionista zijn? Dan ging je met deze trends mee. Benieuwd geworden naar meer trends van dit decennium? Lees hier verder.

Jaren ’90
Dress like celebrities Een nieuwe tijd is aangebroken, de jaren '90 gaan van start. Ken je beroemdheden zoals Tyra Banks, Kate Moss, Britney Spears of de leden van Nirvana, Pearl Jam of Spice Girls nog? Dit zijn dé trendsetters. De fashion-industrie is geïnspireerd geraakt door deze celebrities. Ben jij benieuwd geworden hoe deze trendsetters de modewereld op z’n kop zetten? Lees hier verder.

Jaren ’00
Dress glamorous and sexyGlamour en sexy. De jaren '00 staan voor de deur en we kunnen er niet meer omheen. Modellen worden steeds sexyer en de kledingstijl wordt bloter. Accessoires en make-up worden steeds opvallender. De muziek- en filmindustrie blijft een belangrijke invloed hebben op het modebeeld. Wil jij weten welke items je echt niet mocht missen in deze tijd? Lees hier verder.

Jaren ’10
Dress like fashionistas from the pastDe jaren '10, de tijd van nu. Herinner jij de kledingstijl van dit decennium nog? Vrouwen kleden zich steeds stoerder. Echte it-items maken je outfit af. De lijn tussen mannen- en vrouwenkleding vervaagd en body positivity wordt een belangrijk onderwerp. Wil je meer te weten komen over deze tijd? Lees hier verder.

2019
Dress like nobody's watching2019 is het jaar dat wij 40 jaar bestaan. Wat een feest! Het jaar dat alle modetrends terugkomen en in een nieuw, persoonlijk jasje worden gestoken. Herken jij jezelf hierin? Uniekheid wordt omarmd als nooit tevoren. Anders zijn is speciaal en iedereen mag het zien. Lees hier alle trends van 2019.

Dress for the futureEen nieuw decennium staat voor de deur en dat betekent dat er vast en zeker nieuwe fashion-rages aan gaan komen. Iris Slagter en Suzanne van de Ven hebben voorspellingen gedaan over onze toekomstmode. Ben jij benieuwd hoe wij ons de komende 10 jaar gaan kleden volgens onze winnaressen? Lees dan hier verder.