De adidas Gazelles mogen zeker niet ontbreken in jouw schoenen collectie!

De adidas Gazelle is een echte klassieker en behoort tot de adidas Originals. De sneakers zijn er in verschillende kleuren, texturen en special editions waardoor het een echt collectors item is! Ook op deze sneaker ontbreken de drie welbekende strepen niet. Deze contrasterende strepen zien er niet alleen leuk uit, maar bieden ook stabiliteit.

adidas staat erom bekend dat ze ieder jaar weer geschiedenis schrijven met hun schoenencollectie. Ook de adidas Gazelle heeft een interessante geschiedenis. Deze schoen is namelijk al sinds 1968 één van adidas’ bestverkopende sportschoenen. De drie welbekende contrasterende strepen en het silhouet van de sneaker blijkt tijdloos te zijn. In sommige gevallen zelfs een beetje retro, maar met het ruime assortiment en vele verschillende kleuren, texturen en limited editions blijkt deze sneaker de tand des tijds te doorstaan.

De adidas Gazelle sneakers zijn vernoemd naar het dier en waren oorspronkelijk bedoeld om mee te sporten en richtten zich vooral op de atletiek. Tot eind jaren 70 werden de sneakers hiervoor ook gebruikt, maar door de immense populariteit vond er een fusie tussen sportschoen en mode plaats. De adidas Gazelles waren de eerste sportschoenen die naast het sporten, ook tijdens de alledaagse activiteiten werden gedragen en werd omarmd als street fashion. De adidas Gazelles die ontworpen waren met het oog op betere sportprestaties zijn nu stijlvolle fashion items en niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Ben jij ook zo’n fan van de adidas sneakers? Neem ook eens een kijkje bij onze andere adidas favorieten zoals bijvoorbeeld de adidas Superstar en adidas Stan Smith.