Een groot aanbod hippe en sportieve dames sneakers

Van een typische gymschoen naar een mode-item

Sneakers zijn sportieve schoenen met een goede pasvorm. De schoensoort dankt zijn naam aan de rubberen zolen, die bijna onhoorbaar zijn. In de 18e zagen we al de eerste sneakers. Mensen droegen toen schoenen met rubberen zolen, ook wel plimsolls genoemd, met een sportief uiterlijk. Comfortabel waren ze niet, maar hip wel. In 1892 kwam de U.S. Rubber Company met een comfortabeler model gemaakt van canvas en rubberen zolen.

In 1908 kwam eigenlijk pas de eerste echte sneaker. Marquis M. Converse bracht toen de eerste Converse sneaker op de markt, die voornamelijk werd gebruikt tijdens basketbalwedstrijden. Negen jaar later kwam vervolgens de eerste All Star van Converse. De sneakers hadden toentertijd nog de functie van een gymschoen of sportschoen. De schoenen werden razend populair en er kwam concurrentie van een Duitse sportkledingketen, die nu bekend staat als Adidas en in 1920 handgemaakte trainingsschoenen ging produceren. Sneakers werden pas een waar mode-item toen de Amerikaanse acteur James Dean sneakers droeg onder zijn jeans op een filmset. Nike en Puma volgden en Nike kwam met revolutionaire zolen, voorzien van vering en speciaal ontwikkeld voor het hardlopen. Tot op de dag van vandaag zijn sneakers nog steeds populair als sportschoenen. Toch zijn steeds meer sneakers ontwikkeld als mode-item qua kleur, model, pasvorm en motief.

Sneakers combineren

Dames sneakers kun je op verschillende manieren combineren tot een leuke outfit. Veel sneakers zijn sportief vanwege het uiterlijk, maar kunnen met een shirt en nette blazer gecombineerd worden tot een casual outfit. Als je juist sportief voor de dag wil komen, is een baggy broekmodel geschikt waaronder je sportieve sneakers kunt dragen in combinatie met een stoere top.

Dames sneakers bij OTTO

Ben je op zoek naar een paar sneakers? Dan heb je een enorme keus in het grote aanbod dat in winkels en online verkrijgbaar is. In onze webshop kun je terecht voor sportieve en hippe sneakers, terwijl je ze eenvoudig en rustig kunt bekijken en bestellen vanuit huis. Lekker tijdens een regenachtige dag binnen blijven en toch kunnen winkelen! Bekijk de verschillende modellen en merken die wij hebben, van Nike en adidas tot Vans en Converse.