Fleece vest: het ideale outdoor kledingstuk

Fleece

Fleece is een soort textiel en betekent vacht in het Engels. Het heeft het gevoel en de uitstraling van dierlijk materiaal maar het is gemaakt van 100% polyethyleentereftalaat, afgekort PET. Dit materiaal kwam eind jaren 90 sterk op en is volledige recyclebaar. Het is synthetisch materiaal, meestal polyester. Door de bepaalde breiwijze die wordt toegepast is het materiaal erg isolerend. Dit wordt bereikt door los te breien met getextureerde garens. Het doek dat hieruit ontstaat wordt vervolgens gewassen waardoor het materiaal krimpt. Hierdoor lijkt het ook op een lamsvacht. Fleece is daarom een goede oplossing voor mensen die uit overtuiging geen kledingstukken willen dragen die afkomstig zijn van dieren.

Fleece vest

Fleece wordt meestal gebruikt voor het maken van vesten en truien. Deze kledingstukken zijn warm om te dragen maar zijn niet per se winddicht. Dit kan wel bereikt worden door winddicht (maar ademend) membraam tussen twee lagen fleece te verlijmen. Een kledingstuk dat hiervan gemaakt is wordt ook wel een ‘windstopper’ genoemd. Een fleece vest is daarom ideaal om te dragen als buitenkleding, bijvoorbeeld wanneer je aan hardlopen of wandelen doet, en in de winter. Verder is het materiaal makkelijk schoon te maken en het is sneldrogend, omdat het geen vocht vasthoudt. Bovendien kreukt of pilt fleece amper. Overigens kan een fleece vest ook binnen als ‘huis-pak’ gedragen worden, omdat het lekker warm en zacht materiaal is.

Fleece vesten bij OTTO

Tegenwoordig is het belangrijk om modieuze sportkleding te dragen, maar de functionaliteit ervan is ook belangrijk. Daarom is het fleece vest een musthave in je sportkleding collectie. Het vest is te vinden in verschillende kleuren en modellen, zo is er altijd een te vinden die aansluit bij je eigen smaak en loop je er warm maar stijlvol bij.