1.074 artikelen
We hebben alle filters gewist, omdat we anders geen artikelen konden vinden die aan je filteropdracht voldeden.

Lekker joggen in een joggingsbroek

Heerlijk comfortabel

Misschien wel de meest comfortabele broeken die er zijn: joggingsbroeken. De broeken dragen heerlijk vanwege de zachte stof en de soepele en elastische texturen. Ze zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende modellen, van korte en strakke trainingsmodellen tot lange en lossere modellen in neutrale of hippe kleuren om in te sporten. De naam van de trainingsbroek zegt het al, een joggingsbroek draag je tijdens het joggen. En toch heeft de broek de laatste jaren meerdere functies aangenomen. Nog steeds dragen we joggingsbroeken in de sportschool of tijdens het joggen, daarnaast wordt de trainingsbroek ook thuis gedragen om lekker in te luieren. Zelfs als casual kledingstuk is de broek nu trendy en een mode-item! Draag deze dan in een baggy model met een hippe kleur en eventueel patronen.

Neem een kijkje in onze webshop voor joggingsbroeken. Bij OTTO bestel je eenvoudig online je kleding. Wij hebben een groot aanbod trainingsbroeken, zowel voor sportdoeleinden als voor casual gebruik.

Joggen voor beginners

Enkele tips voor de beginners onder ons die lekker sportief gaan joggen:

  • Begin rustig aan. Neem niet teveel hooi op je vork door meteen te beginnen met een afstand van tien kilometer op grote snelheid. Als je lichaam dit niet gewend is, zal je eerder blessures krijgen.
  • Doe het stapje voor stapje. Met andere woorden: begin rustig aan en leg steeds een aantal meters meer af. Je lichaam zal zich aanpassen en de afstanden steeds beter aankunnen. Op deze manier werk je aan je conditie.
  • Zorg dat je doorzettingsvermogen hebt. Zonder doorzettingsvermogen kom je nergens. Je zal elke keer dat je gaat joggen een stukje meer inspanning moeten verrichten om resultaat te boeken. Als je spieren verzuren, moet je nog even doorbijten! Dan merk je vanzelf dat je uithoudingsvermogen steeds beter wordt. Vind je het lastig om jezelf ertoe te zetten te gaan trainen? Zoek dan een looppartner, zodat jullie elkaar kunnen stimuleren.
  • Regelmaat is belangrijk. Dit hangt samen met doorzettingsvermogen. Zorg dat je bijvoorbeeld begint met twee keer in de week een uurtje joggen. Na een aantal weken kun je dit verhogen naar drie keer in de week. Het is wel belangrijk dat je dit ritme vasthoudt en steeds een dag of twee rust pakt.
  • Draag goede sportschoenen. Loopschoenen zijn zeer belangrijk tijdens het trainen. Zorg dat de schoenen een goede demping hebben en voldoende stevigheid bieden.
  • Voor degenen die gaan joggen met als doel afvallen, hebben we nog een leuke tip: neem gewichtjes mee tijdens het joggen waarmee je oefeningen kan doen om sneller vet te verbranden!
  • Luister muziek tijdens het joggen. Dit geeft je een ontspannen gevoel en helpt je de jogtraining langer vol te houden.