Kunstgras voetbalschoenen

Kunstgras

Steeds meer voetbalclubs beginnen kunstgras velden aan te leggen. Kunstgras heeft een aantal voordelen ten opzichte van gewoon gras. Zo is er alleen niet op te spelen wanneer er sneeuw op ligt en is er weinig onderhoud nodig. Verder is goed kunstgras ook redelijk slijtvast. Echter, er zitten ook nadelen aan het spelen op kunstgras, doordat het uit kunststof bestaat is er meer wrijving bij slidings bijvoorbeeld. Dit kan resulteren in brandwonden, maar door technologische ontwikkelingen wordt dit probleem steeds kleiner.

Kunstgras voetbalschoenen

Doordat kunstgras andere eigenschappen heeft dan gewoon gras is het een logische ontwikkeling dat er kunstgrasschoenen zijn gekomen. Deze schoenen hebben een zool met noppen die dicht bij elkaar staan. De wrijving op de noppen is erg hoog door het spelen op kunstgras. Dat is de reden dat de noppen van een kunstgras voetbalschoen op een bepaalde manier zijn bevestigd dat ze meer wrijving aan kunnen. Verder hebben ze ook meer noppen en zijn ze redelijk kort zodat ze niet vast komen te zitten in het kunstgras, wat redelijk stroef kan zijn. Bovendien is de zool speciaal gemaakt om slijtage van het kunstgras tegen te gaan.  

Waar op letten bij de aanschaf van voetbalschoenen?

Verder zijn er nog een aantal belangrijke, algemene punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een paar voetbalschoenen. Ten eerste mag de voetbalschoen niet knellen, maar deze mag ook zeker niet te groot zijn omdat je dan minder balcontrole hebt. Ook is het belangrijk om op de demping te letten, lopen mag geen pijn doen en er moet geen druk staan op de achillespees.

Kunstgras voetbalschoenen bij OTTO

De kunstgras voetbalschoen is zeker anders dan een gewone voetbalschoen en omdat steeds meer clubs ook kunstgras velden hebben is het aan te raden om naast een paar gewone voetbalschoenen, een paar kunstgras voetbalschoenen aan te schaffen. Dit omdat je schoenen dan minder snel zullen slijten en het natuurlijk fijner speelt op schoenen die afgestemd zijn op het soort veld waar je op speelt. Ben je op zoek naar een paar kunstgrasvoetbalschoenen? Neem dan een kijkje in het assortiment in de webshop van OTTO.