Wat is Nike Mercurial?

Nike Mercurial is een schoen van het merk Nike. Deze Nike voetbalschoenen zijn ontworpen voor echte snelheidsduivels. Doordat deze voetbalschoen licht van gewicht is, is het de favoriet van vele voetballers. Onderop zitten goede noppen, zodat je een goede grip hebt op het voetbalveld. Bovendien zorgen deze schoenen voor een perfect balcontact.

Geschiedenis van Nike Mercurial

De eerste Mercurial werd in 1998 specifiek ontworpen voor Ronaldo. Men ging op zoek naar een voetbalschoen voor deze echte snelheidsduivel. Deze schoen was een grote vooruitgang met alle eerdere voetbalschoenen door zijn lichtgewicht. Dit optimaliseert de balcontrole en de fijne noppen verbeteren de grip op het veld.

Een van de bekendste Nike Mercurial voetbalschoenen is misschien wel de Nike Mercurial Vapor. Deze schoen werd in 2000 ontworpen en is nog lichter dan zijn voorganger, hij weegt namelijk maar 230 gram. De Firm-Ground noppen bieden controle bij hoge snelheden. Deze voetbalschoen is ontwikkeld met behulp van de All Conditions Control techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat men een optimale balcontrole heeft bij zowel droge als natte omstandigheden op het veld.

Na de eerste Mercurial Vapor zijn er nog 13 herziende versies van de Nike Mercurial Vapor ontwikkeld, waaronder de Nike Mercurial Superfly. Deze voetbalschoen werd gebaseerd op minimalistische principes. Oftewel back-to-basic. Maar dan wel van goede kwaliteit!