Outdoor sporten: kleding en accessoires

Outdoor recreatie

Outdoor recreatie is vrijetijdsbesteding in de buitenlucht. Voorbeelden van outdoor recreatie zijn onder andere: backpacking, fietsen, kamperen, racen, kanoën, vissen, wandelen, bergbeklimmen, fotografie, rennen, zeilen, surfen en skiën. Het is de ideale manier om even te ontsnappen aan het drukke leven in de stad en echt even te ontspannen en je hoofd leeg te maken.

Wat heb je nodig?

Wanneer je een van de bovengenoemde activiteiten graag doet is het van belang dat je de juiste kleding draagt, zodat het genoeg bescherming biedt. Daarnaast is welke functionele kleding optimaal is afhankelijk van welke activiteit je doet en wat voor weersomstandigheden je tegenkomt. Kleding is functioneel wanneer het een goede warmte- en vochtregulatie biedt bij een bepaalde inspanning. Verder kan het ook van belang zijn dat de kleding bescherming biedt tegen UV straling of insecten. Van het laatstgenoemde heb je vaak last wanneer je veel in de bossen bent.

Binnen de outdoorkleding heb je drie verschillende lagen. Allerleerst heb je (thermo) ondergoed, dit is de vochtregulerende onderlaag. Als tussenlaag heb je fleece, dit is isolerend en zorgt voor warmte. Als laatste heb je de buitenlaag, dit is een jas of softshell en biedt bescherming tegen wind en/of regen. Daarnaast heb je verschillende soorten broeken die aansluiten bij verschillende activiteiten. Wanneer je bijvoorbeeld gaat backpacken is een afritsbroek ideaal, wanneer je ergens in een stad bent draag je de broek kort, wanneer je door de bossen wandelt, draag je de broek lang. Daarnaast is het verstandig om laagjes te dragen, wanneer het bijvoorbeeld warmer wordt kan je wat kleding uit doen.

Andere benodigdheden, bijvoorbeeld wanneer je gaat wandelen, zijn goede wandelschoenen. Zodat je niet snel last van je voeten krijgt en blaren voorkomt. Wanneer je aan een outdoor activiteit doet neem je vaak ook allerlei spullen mee, zoals eten, een fotocamera, genoeg te drinken etc. Het is daarom een advies om een goede rugzak mee te nemen, zodat al je spullen er in passen.

Outdoor kleding bij OTTO

Op zoek naar outdoor kleding? Kijk dan op otto.nl voor het brede assortiment aan outdoor artikelen. Er zijn outdoor artikelen te vinden van onder andere de topmerken Adidas, Icepeak, Jack Wolfskin en The North Face. Neem daarom snel een kijkje in de webshop van OTTO en vind de kleding die bij jou past.