Een stevige rugzak voor al je spullen onderweg

Een lichtgewicht rugzak voor wandelaars

Heb je een wandeltocht op de planning staan? Of leg je vaker lange afstanden te voet af? Wandelen is heerlijk met lekker weer. Je kunt je ontspannen terwijl je van de natuur geniet of rustig muziek luistert. Om de nodige spullen gemakkelijk mee te nemen, is een goede rugzak essentieel. Naast een stevige rugzak, doe je er verstandig aan te kiezen voor rugtas van een lichtgewicht materiaal. Dit kan bijvoorbeeld canvas of een sterke kunststof zijn. Deze materialen zijn bovendien meestal ademend. Dit in tegenstelling tot leren rugzakken. Een leren rugzak is modieus en stoer, maar minder geschikt voor wandelaars. Leer is namelijk geen ademende stof, waardoor je extra kunt gaan transpireren op je schouders en je rug.

Veel rugzakken zijn voorzien van één groot hoofdvak en een aantal kleine vakken met bijvoorbeeld een ritssluiting. Een rugzak draag je op je rug middels goede (verstelbare) draagbanden. Goede draagbanden hebben een antislip en zijn extra breed, zodat het gewicht meer wordt verdeeld over je schouders en je rug. Daarnaast bieden brede schouderbanden veel stevigheid.

Voor de backpackers die een aantal weken of maanden gaan rondreizen, is er de backpacktas. Deze trekkersrugzak heeft een sterk frame waarmee veel gewicht gedragen kan worden. Om het gewicht te verdelen biedt een heupgordel de uitkomst. Bovendien zorgt deze riem voor extra stevigheid en comfort tijdens het wandelen. Een backpack is groot in formaat, om genoeg spullen voor een lange reis in kwijt te kunnen, en waterdicht om ook tijdens slecht weer optimaal te kunnen gebruiken.

Stevige sporttassen

Niet alleen wandelaars dragen rugzakken. Ook veel outdoor en indoor sporters kunnen niet zonder stevige rugzakken en sporttassen. Dit kunnen sportieve draagtassen zijn met een diagonale schouderband of sportieve rugzakken voorzien van extra vakken en voldoende inhoud. Deze rugtassen hebben doorgaans een sportief uiterlijk en zijn verkrijgbaar in merken als Adidas, Puma, Jack Wolfskin en Nike. In de webshop van OTTO vind je een groot aanbod tassen. Zo zijn er onder andere van de genoemde merken rugzakken te verkrijgen in diverse modellen die je gemakkelijk en snel in de webshop kunt bestellen. Ook voor degenen die niet wandelen of sporten, maar bijvoorbeeld dagelijks naar het werk of naar school moeten, heeft OTTO hippe en comfortabele rugzakken. Deze tassen zijn veelal voorzien van steekvakken voor een smartphone en een apart vak voor een tablet of laptop.