Wat is een softshell jas?

Ademend maar waterafstotend

De softshell jas is de laatste jaren aan een opmars bezig. Kenmerkend voor een softshell jas is dat het gemaakt is van een dichte stof die wel ademt en tegen een regenbui is opgewassen. Hij is dus waterafstotend maar laat wel lucht door, in tegenstelling tot een regenjas. Door deze eigenschappen wint de jas aan populariteit. Doordat dat de jas dus qua materiaal verschilt van een regenjas, valt hij ook mooier dan een regenjas en zit er een duidelijker model in.

Waar is de softshell jas geschikt voor?

Door zijn ademende en waterafstotende vermogen is een softshell jas heel geschikt om in te gaan fietsen, wandelen, of andere buitenactiviteiten te doen. Een softshell jas zorgt er dus voor dat de warmte die je lichaam produceert bij sport en beweging, toch door de ademende stof naar buiten wordt gelaten. Als er dus een bui wordt voorspelt en je toch lekker wilt gaan fietsen, ben je beter af met een softshell jas dan met een regenjas, omdat een regenjas die warmte juist niet naar buiten laat waardoor je lichaam veel minder goed kan afkoelen. Daarnaast kun je de jas natuurlijk ook gewoon gebruiken voor een rustige fietsrit naar je werk. Door het Nederlandse klimaat en de regelmatige kans op een bui is het altijd nuttig om een multifunctionele jas in de kast te hebben die er ook nog eens goed uitziet.

Softshell jas voor heren bij OTTO

In onze webshop vind je een ruim assortiment softshell jassen voor heren. Door de stoere look in combinatie met de functionaliteit is dit een jas die altijd van pas kan komen en waar je lang plezier van kunt hebben. Shop jouw softshell jas hier.